SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uluslararası Şebekeye Baskın

A- A+ PAYLAŞ

İSTANBUL-Uluslararası alanda uyuşturucu madde kaçakçılığı yaptığı belirlenen bir şebekeye yönelik, aralarında Malatya'nın da 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda 71 kilo eroin ele geçirildi. Aralarında emekli bir binbaşının da bulunduğu 12 kişi emniyette sorguya alındı.

Narkotikten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Likoğlu yapılan operasyona ilişkin basın toplantısı düzenledi. Likoğlu, "İnsanlık suçu olan uyuşturucu madde kaçakçılığı organizasyonlara hız kesmeden devam etmektedir. Bu anlamda uyuşturucu madde ile mücadelede öncelikli hedefimiz, uyuşturucu suç örgütlerini, başlarındaki baronları ile birlikte tamamen ortadan kaldırmaktır" dedi.

2009 yılı itibariyle birçok ulusal ve uluslar arası suç örgütünü baronları ile birlikte çökerttiklerine dikkat çeken Likoğlu, yapılan bu operasyonların uluslar arası kamuoyunda takdirle karşılandığını ifade etti.

Likoğlu, 11 Ocak 2010 tarihinde liderinin ve yöneticilerinin İstanbul'da da konuşlandığı örgüte yönelik, İstanbul'da başlayıp eş zamanlı olarak Mersin, Afyon, Aydın Malatya ve Hakkari'de eş zamanlı operasyon düzenlendiğini bildirdi. Likoğlu, "Gerçekleştirilen operasyonlarla örgüt liderliğini "Tilki" lakaplı S.İ'nin yaptığı 12 kişi ile birlikte 71 kilo eroin, 9 adet tabanca, 1 adet tüfek, 3 adet araç ile çok miktarda para ele geçirildi" dedi.

Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Likoğlu, yakalanan örgüt lideri S.İ.'nin uzun yıllar Afganistan, İran ve Pakistan'dan temin ettiği uyuşturucuları Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine sevk ettiğini söyledi. Uyuşturucu baronu S.İ.'nin bu sayede zenginleştiğine dikkat çeken Likoğlu, bu kişinin uluslar arası arenada da tanındığını söyledi.

Likoğlu, organizasyon içerisinde uyuşturucuların nakliyesini yapan bir şahsın 1996 yılında uyuşturucu madde kaçakçılığı ile alakalı Yüksekova Çetesi davası sanıklarından ve aynı zamanda emekli bir kamu görevlisi olduğunu kaydetti. Likoğlu'nun ismini vermekten kaçındığı şahsın emekli bir binbaşı olduğu öğrenildi.

Mehmet Likoğlu daha sonra İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün son bir yılda ele geçirdiği uyuşturucu miktarlarını açıkladı. Likoğlu, son bir yıl içerisinde 4 ton 800 kilo eroin, 3 ton 400 kilo esrar, 479 kilo amfetamin, 76 kilo metamfetamin, 116 kilo afyon sakızı, 76 kilo kokain ve 2 milyon 500 bin adet ectacy/captagon marka hap ele geçirildiğini bildirdi.

Likoğlu bir yıl içerisinde toplam 9 ton 600 kilogram uyuşturucunun yakalandığını ve ayrıca 14 ton uyuşturucu madde yapımında kullanılan kimyasal maddelerin yakalandığına dikkat çekti. Likoğlu sokakta uyuşturucu madde satan 2 bin 100 şüpheli ile birlikte 277 kilo toz esrarın ele geçirildiğini ve son bir yılda ele geçen uyuşturucu miktarının önceki yıllara oranla rekor miktarda olduğunu kaydetti.

Operasyonlarda gözaltına alınan 12 kişinin emniyette sorgusu sürerken şüphelilerin yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

TRENDE ESRAR..
Öte yandan, Kurtalan- Haydarpaşa seferini yapan Güney Ekspresi’nde Jandarma tarafından Battalgazi ilçesi Fırat İstasyonu’nda yapılan arama sırasında, sahibi belirlenemeyen 10 kilo 110 gram kubar esrar ele geçirildiği, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız