SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uluslararası Toplantıda Başkan

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansı 16. Yılı Teknik Toplantısına katıldı.

Konuya ilişkin olarak Çalık'ın TBMM'deki sekreteryasından gönderilen bülten şöyle:

"Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansı 16. Yılı Teknik Toplantısına katılmak üzere İstanbul’daydı.

Avrupa Parlamenter Forumu Yönetim Kurulu Üyesi ve TBMM Nüfus ve Kalkınma Fonu Grubu Başkanı sıfatıyla katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Çalık, Türkiye’nin, önümüzdeki günlerde İstanbul’da açılması planlanan BM Nüfus ve Kalkınma Fonu Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisine evsahipliği yapacak olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Milletvekili Öznur Çalık; nüfus, yaşlanma, anne-çocuk sağlığı, üreme sağlığı, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konularda gelişmekte olan ülkelerin eğitimi ve aydınlatılmasına yönelik çalışmalar yürüten BM Nüfus Fonu kuruluşunun İstanbul’da düzenlenen toplantısında, evsahibi olarak açılış konuşması yaptı ve çeşitli çalışma gruplarında panelist olarak söz aldı. İlgili Bölge Ofisinin İstanbul’a açılmasıyla ilgili ciddi girişimlerde bulunan TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubunun başkanlığını yürüten Çalık’a; toplantıyı organize eden Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi Direktörü Thea Fierens de gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

UNFPA (BM Nüfus ve Kalkınma Fonu) Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisinin İstanbul’a kurulma sürecinde zorlu rakip şehirlerle yarışıldığını ve Türkiye’nin avantajlı stratejik konumu, coğrafi özellikleri ve uzun zamandır bölgede liderlik ettiği başarılı projelerin etkisiyle adaylık sürecini aşarak seçildiğini aktaran Çalık, tüm bu çabaların yürütülmesinde UNFPA Genel Direktörü Sn. Thoraya Obaid, Başbakan Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanlığı ve Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığının da çok önemli desteklerinin olduğunun altını çizdi. Öznur Çalık, “UNFPA Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisinin açılışından önce, 20 Ekim 2010 günü ilgili evsahibi anlaşmanın TBMM Genel Kurulunda onaylanmasıyla; Türkiye BM ile 49 yıl sonra ilk kez bir evsahibi anlaşmasına imza atmış oldu.” dedi.

Toplantı boyunca çeşitli panellerde de söz alan TBMM NKG Başkanı Öznur Çalık, kadın ve erkeklerin toplumsal hayatın sağlamış olduğu olanaklara eşit şekilde ulaşabildiği bir dünyanın daha yaşanılır bir dünya olduğunu aktardı.

Türkiye’de son yıllarda, kadının toplumdaki statüsünü yükseltmek adına yapılan çalışmalar sayesinde, kız çocuklarının okullaşma ve kadınların siyasete katılım oranları yükselirken, anne ve bebek ölüm oranlarında keskin bir düşüş yaşandığına dikkat çeken Milletvekili Çalık, yine de eksikliklerin farkında olarak daha iyisi için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Toplantının katılımcıları da, Türkiye’de onaylanan anayasa değişiklik paketinin de dahil olduğu kadınları koruyucu yasal uygulamaları takdir ettiklerini iletirken, UNFPA Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisinin, Türkiye’nin güçlü koordinatörlüğünde daha da başarılı biçimde çalışmaya devam edeceğine inandıklarını dile getirdiler.Toplantı 22 Ekim Cuma günü sona erecek."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız