SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uluslararası Turnuva Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:17:08
Uluslararası Turnuva Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 3. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası başladı. Turnuvada 11 ülkeden 548 sporcu mücadele edecek. 

Türkiye Satranç Federasyonu, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü organizasyonu ile düzenlenen 3. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Açılış töreninde konuşan Satranç Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, "2014-2015 sezon vizeli TSF sporcu lisansına sahip tüm sporcular ile FIDE ID numarasına sahip yabancı sporcuların katıldığı yarışmanın A kategorisinde, 1700 Maximum Rating puanı olanlar, B kategorisinde, 1700 Maximum Ratingin altında puanı olanlar, C kategorisinde 10-11-12 yaşında olanlar, D kategorisinde ise 7-8-9 yaşında olan sporcular yarışacak. 3. Uluslar arası Altın Kayısı Satranç Turnuvası’nda A ve B Kategorilerinde yarışanlara toplamda 35 bin TL civarında nakit ödül dağıtılacak. C ve D kategorilerinde yarışanlara ise teknolojik cihaz ödülü verilecek. A kategorisinde 1’inciye 4 bin, B kategorisinde 1’inciye bin TL ödül, C ve D kategorisi 1’incilerine ise Laptop verilecek" dedi.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı ise, Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası'nın üçüncüsünü düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Fındıklı, birçok ülke ve ilden sporcunun turnuvaya katıldığını ifade ederek, turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. 

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tülay da, "Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Uluslar arası Altın Kayısı Satranç turnuvasına katılan 11 ülkeden farklı 548 sporcuyu bir araya getirdik. Sporcularımız buradaki anılarını emin olun gittikleri yerde doyasıya anlatacaklardır. Burada gerçekten güzel bir turnuva var. İstediğiniz bir turnuva olması diliyorum. Böyle güzel bir organizasyonda emeği geçen herkese Federasyonumuz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu ise, "Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Uluslar arası Altın Kayısı Satranç Turnuvasının düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu turnuva 4 kategoride olacaktır. Toplamda 35 bin TL para ödülü ve 10 bin TL elektronik cihazlar ödülü vereceğiz. Bir zeka oyunu olan satrancı biz, Malatya olarak ve Büyükşehir Belediyesi olarak çok önemsiyoruz. Bu tür organizasyonları ilimiz gençlerine sevdirmek, bizim temel amaçlarımızdan birisidir. Böyle salon sporlarına verdiğimiz değeri herkes bilmekte. Amatör sporlarına da büyük oranla katkı sağlıyoruz. Turnuvada katkıları olan herkese bir kez daha Büyükşehir Belediyemiz olarak teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Mumcu, Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay’a kayısı ikram etti.

Malatya Vali Yardımcısı Mehmet Şamil Horasanlı da, "Kimine göre Doğu, kimine göre Batı, bize göre ise, Doğu ve Batı'nın anahtarı Malatya'mız, devasa bir kültür potansiyeliyle günümüze ulaşmayı başarmıştır. Malatya'mızın her geçen gün hanesine bir yenisi eklenen önemli organizasyonlardan, yıldızı gittikçe parlamakta ve kayısının başkenti bir dünya kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Bugün değişik coğrafyalardan sporcuların bir araya gelmesine imkan sağlayan Malatya 3. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası da bu güzel organizasyonlardan biri" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Malatya Vali Yardımcısı Mehmet Şamil Horasanlı, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tülay ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu başlangıç hamlelerini yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız