SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uluslararası Yarışmada Derece

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı 3 öğrencinin ortak projesi olan özel baston, görme engellilere sabit yerleri titreşimle haber veriyor.

Malatya Türkiyem İlköğretim Okulu'nda eğitim gören Emrah Gündüz, N.Enes Dinç ve Alican Kılıçaslan adlı öğrenciler, görme engellilere yönelik geliştirdikleri özel baston, 3. Uluslararası Endüstri Ürünleri Tasarım Yarış Yarışması'nda üçüncü oldu.

Anahtarlı, seyyar tekerlekli, titreşim motorlu, takip şensörlü ve bataryadan oluşan parçalarıyla alüminyum borudan yapılan özel baston, görme engellilerin sokakta, yollarda ve kamuya açık alanlarda daha güvenli, rahat bir şekilde hareket etmelerini ve çarpma,
takılma, düşme ve tehlikelere karşı korunmasını sağlayacak. Baston, tehlikeler ve engellerden önce titreşimle haber vererek tehlikeleri önlüyor.

Baston, engelli vatandaşın elle tutulan yerindeki anahtara basarak sisteme enerji vermesiyle çalışıyor. Baston, hareket halindeyken görme açısı içerisindeki sabit engelleri titreşimle haber veriyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız