SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Uluslararası''nın İlk Açıklaması..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 13-17 Temmuz'da yapılacak olan ve bu yıl "uluslararası" olduğu önce afişlerde görülen Fuar ve Kayısı Festivali'ne ilişkin, organizasyonu üstlenen belediye Fuarcılık şirketinden ilk açıklama geldi.

Malatya Fuarı ve Kayısı Şenlikleri'nin isminin, Malatya Fuarı Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali'ne dönüştürüldüğü ve bu yılki kutlamaların 13-17 Temmuz tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

Malatya Belediyesi Fuarcılık Kültür ve Sanat Etkinlikleri Ticaret A.Ş'nin organize edeceği Malatya Fuarı Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali hazırlıklarıyla ilgili bilgiler veren Malatya Belediyesi Fuarcılık Kültür ve Sanat Etkinlikleri Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Nurullah Özer, fuara uluslararası nitelik kazandırmaktaki amaçlarının, Avrupa Birliği fonlarından yararlanmak olduğunu söyledi.

Özer, amaçlarının özellikle kayısının yurt dışına daha iyi tanımak olduğunu belirterek, "Ulusal nitelik kazandırdık. Çünkü fuara yurt dışından 4-5 ihracat ve ithalat yapan firmalar katılacak. Ayrıca, bir çok ülkeden halkoyunları ve müzik toplulukları gelip gösteri sunacak. Yerel Gündem 21 işbirliğiyle yurt dışından misafirler olacak" dedi.
Kutlamaların uluslararasına dönüştürüp, bu yıl ilk meşaleyi yakacaklarını söyleyen Özer, bunun önümüzdeki yıllarda düzenlenecek etkinliklerin daha da uluslararası ağırlık kazanmasında ışık tutacağını vurguladı.

5 gün açık olan fuara girişin ücretsiz olacağını söyleyen Nurullah Özer, Mişmiş Parkı'nda açılacak fuarda 6 bin metrekare kapalı alanın 3 bin 600 metrekaresinde standların olacağını ifade ederek, standları kiralayan firmaların yüzde 35'i geçtiğini belirtti.

Fuarda konser verecek sanatçıların hemen hemen belirlendiğini ve önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını dile getiren Özer, 5 gün sürecek fuarda bir gün sayısal loto çekilişinin Malatya'da yapılacağını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız