SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ulusu Bütünleştiren Günler'

A- A+ PAYLAŞ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Malatya'da da törenlerle kutlanıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 88. yıldönümü dolayısıyla iki AKP milletvekili, belediye başkanı ve ADD birer mesaj yayınladılar.

PROGRAM..
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çarşamba günü Malatya’da da törenlerle kutlanacak.

İlk tören 08.30’da Atatürk Anıtı önünde yapılacak. Çelenk sunulması, saygı duruşu ardından İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekilecek.

09.00’da ise Valilik makamını 91 Bin Dev Öğrenci İlköğretim Okulu’ndan, 2. Ordu Komutanlığı makamını Melekbaba İlköğretim Okulu’ndan, Belediye Başkanlığı makamını Sakarya İlköğretim Okulu’ndan, Milli Eğitim Müdürlüğü makamını ise 23 Nisan İlköğretim Okulu’ndan birer öğrenci sembolik olarak devralacak.

Kutlama töreni ve gösterilerin yapılacağı İnönü Stadı’ndaki program ise saat 10.00’da başlayacak. Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı halkın ve öğrencilerin bayramını kutladıktan sonra, İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekilecek. Milli Eğitim Müdürü ile öğrenciler konuşmalar yapacaklar.

Daha sonra sırasıyla Tören Komutanı, Bayrak Kıtası, Flama Kıtası, Teknik Komitedeki Beden Eğitimi Öğretmenleri, Ana Okulları, İzci Grupları, Öğrenci ve Yürüyüş Grupları tören geçişi yapacak.

Saha içi gösteriler; Sadiye Ünsalan, Abdulkadir Eriş, Cengiz Topel, Fatih, Feyzullah Taşkınsoy, Fırat, Kemal Özalper, 1. Hasan Varol, Hayrettin Sönmezay, Polis Amca, Hidayet, Sümer, Mehmet Emin Bitlis, Mehmet Topsakal, Rahmi Akıncı, İnönü, Türkiyem, Şeker, Hacı İbrahim Işık, Özel İdare, Necatibey, Tevfik Memnune Gültekin, Gazi, Öğretmenler, Milli Eğitim Vakfı ve 91 Bin Dev Öğrenci İlköğretim Okulu öğrencilerince gerçekleştirilecek.

Fon gösterileri; Fen, Atatürk Sağlık Meslek, Ticaret Meslek Liseleri ile Atatürk, 30 Ağustos, Vakıfbank, Barbaros, Mustafa Kemal Atatürk, 2. Hasan Varol, Türk Telekom, Muhittin Özmumcu, Yahya Kemal, Derme, Kazım Karabekir ve Cumhuriyet İlköğretim Okullarının öğrencilerince yapılacak. Fonlarda Anadolu Yöresi Halk Oyunları, Ulusal Egemenlik, 23 Nisan Coşkusu ile Vatan Bütündür tabloları yansıtılacak.

MESAJLAR
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 88.Yıldönümü dolayısıyla siyasiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından mesaj yayınlandı.

*ÇALIK’TAN MESAJ
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“Milli bayramlarımız, ulus olarak bütünleşmemizi, şan ve şereflerle dolu tarihimizin yeni nesillerimize anlatılmasını, öğretilmesini sağlaması bakımından millet olarak son derece önem ve değer verdiğimiz günlerdir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hem çocuklara armağan edilen dünyadaki ilk ve tek bayram olma özelliği ve tüm dünya çocuklarına hediye edilmesi bakımından evrensel niteliğiyle hem de “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözüyle 88 yıl önce açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş tarihi olması nedeniyle son derece anlamlı bir gündür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gelecek nesillere en büyük armağanı olan Türkiye Cumhuriyeti’nin, ilelebet payidar kalmasının ve egemenliğimizin teminatı olan çocuklarımıza bugünün anlamını öğretebilmek ve manevi duygusunu yaşatabilmek bizlerin en önemli görevidir. Cumhuriyetimizin temellerinin atılması uğruna verilen İstiklal Mücadelemizde atalarımızın gösterdiği azim ve kararlılık genç neslimize aktaracağımız en önemli hazinedir. Bu anlayışla, halkın iradesinin üzerinde hiçbir gücün olmadığı demokrasi yolunda, geçmişte verilen mücadele kesintisiz olarak sürdürülerek bayrak daha ilerilere taşınacak, milletimizin egemenliğine yönelik her türlü zorluk, bu anlayış ve yeni nesiller sayesinde aşılacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta çocuklarımızın olmak üzere tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten kutluyor, dünyadaki tüm toplumlara barış ve huzur getirmesini diliyorum”

* ÖLMEZTOPRAK’TAN MESAJ
AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“Bugün, Milli İradenin ve Egemenliğin yegâne temsilcisi ve temel dayanağı olan, TBMM’nin açılışının 88’inci yılında Çocuk Bayramımızla birlikte kutlamaktan sevinçliyiz, heyecanlıyız.

Yaşadığımız bütün ekonomik ve sosyal problemlere rağmen, Milletçe, hür ve bağımsız olarak bugünlere ulaşmaktan, bugünleri yaşamaktan mutluyuz gururluyuz.

Dört bin yıllık şanlı geçmişimizden, bin yıllık Anadolu Coğrafyasında özenle koruduğumuz sevgi ve kardeşlik bağlarımız, bizden evvel bu topraklara getirilen medeniyetleri, korumadaki hassasiyetimiz ve nihayet, Kurtuluş savaşımızı gerçekleştirirken, akıtılan kanlarımız, verilen canlarımız, bugünümüzü daha da anlamlı hale getirmektedir.

Büyük Atatürk’ün eseri olan 23 Nisan, Milli Mücadele Tarihimizin olduğu kadar, Türk Demokrasi Tarihinin’ de dönüm noktasıdır.

Türkiye Cumhuriyetinin temel taşıdır.23 Nisan daha geniş anlamıyla; ülkemizde halk yönetiminin yani Cumhuriyet’in ifadesidir.

Bu bayram hür insanların gülümsediği Türk ve Dünya Çocukları için bir buluşma, şenlik, bir kardeşlik ve dostluk günüdür. Bu dostluk gününün barış içinde yaşayan bir dünyanın temelini oluşturacağına inanıyorum.

‘Milli Egemenlik öyle ışıktır ki; onun karşısında bütün esaret zincirleri erir.’ diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, Silah Arkadaşlarını, Vatan, Millet ve Bayrak uğrunda canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.”

* AKIN’IN MESAJI
Belediye Başkanı Cemal Akın yayınladığı mesajda şöyle dedi:

“ 23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve ulusal egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunun tüm dünyaya duyurulduğu tarihtir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, yeni Türk Devleti’nin kurulması sürecinde atılan çok önemli bir adımdır. Milli iradeye verilen önemin en açık göstergesidir.

23 Nisan 1920 tarihi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi değil, aynı zamanda demokrasi ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı tarihtir.

Büyük Atatürk ve arkadaşları, güç koşullarda ve her türlü imkansızlıklar içerisinde başlattıkları milli mücadelenin sonunda kurulan Cumhuriyetimiz, genç nesillere emanet edilmiş, şanlı bir tarih yazılarak başarılı bir demokrasi sınavı verilmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günü, yarının gençleri ve büyükleri olan çocuklara dünyanın ilk ve tek Çocuk Bayramı olarak armağan etmesi, çocuk ve gençlere verdiği önemin en güzel göstergesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Dünyadaki çeşitli ülke çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve barışın her zaman daim olmasını temenni ediyorum.”

* CHP’DEN MESAJ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Celal Berktaş’ta yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“ Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının öncülüğünde, 23 Nisan 1920’de Ankara’da toplanan Büyük Millet Meclisi, Türk tarihinin en şanlı mücadelelerinden biri olan Kurtuluş Savaşının sevk ve idare merkezi olmuştur. Milli Mücadelenin başarıya ulaşmasıyla modern Türkiye’nin sınırları ortaya çıkmış, Cumhuriyetin ilanıyla da idari ve siyasi yapısı belirlenmiştir.

Cumhuriyet, toplumda tüm kesimlerin barış ve ortaklık düşüncesinin güçlendirilerek bir arada yaşama anlayışını yerleştiren ve ulusumuza eşit vatandaşlar topluluğu niteliği kazandıran hukuksal bir yapı ve çağdaş bir tercih olmuştur. Demokrasi çağdaşlaşmanın vazgeçilmez zeminidir.
Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasamızda da belirtilen demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti niteliğini milli birlik ve beraberlik içerisinde sonsuza kadar koruyacağız.

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduktan sonra bu günü Türk çocuklarına armağan etmiştir. Böyle bir armağana sahip olan sadece Türk çocuklarıdır.
Çocuklarımıza daha güzel bir ülke bırakmak, onları huzur, güven ve barış ortamında geleceğe hazırlamak devletimizin ve birey olarak herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi ile olanaklıdır.

Çocuklarımızın araştıran, sorgulayan, aydınlık bakış açısına sahip, kendine güvenen, yeniliklere açık, demokrasiyi ve çağdaş yaşamı özümsemiş bireyler olarak yetiştirilmeleri temel amaç olmalıdır. Onları, çağdaş değerlere sahip yurttaşlar olarak yetiştirebilmek için eğitimlerinin, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda, akıl ve bilimin ışığında yapılması, gözardı edemeyeceğimiz önemli bir zorunluluğumuzdur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını yürekten kutluyor, saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.”

* ADD’DEN MESAJ
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir yayınladığı mesajda şunları söyledi:

“ 23 Nisan 1920 Tarihi,Ulu Önder Atatürk’ün emperyalizme boyun eğmiş, parçalanmaya ve paylaşılmaya çalışılan Türk yurdunu,silahlı işgalden kurtarmak için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurduğu gündür.Bugün bu büyük bayramın 88.yıldönümünü kutluyoruz.

Yurdumuzu düşmanlardan kurtarıp yepyeni bir devlet kurarak bizlere bağımsızlık ve özgürlüğümüz kazandıran; demokrasiyi amaçlayan laik cumhuriyetle hepimizi ümmetin parçası, yönetimin kapıkulu olmaktan kurtarıp hiçbir ayrım gözetmeden her yönden tam eşit bireyler niteliğiyle kucaklaştıran; Yüce Atatürk, kendi kararıyla kendini yönetmek erki olan ulusal egemenliğin temel kurumu TBMM’nin açılış günü 23 Nisan’ı geleceğimiz, gözbebeğimiz, yüreğimiz çocuklarımıza,ulusumuza bayram olarak armağan etmiştir.

Çağdaş ve tam bağımsız Türkiye’nin temellerinin atıldığı bu kutlu günü,Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilan eden Atatürk, dünyada bir ilki gerçekleştirmiştir.Yarının büyükleri olan çocuklara değer vererek,onlara bayram armağan eden dünyada tek ülke Atatürk Türkiye’sidir.

Atatürk TBMM sini kurmuş egemenliğin halka geçtiği bayramı çocuklara armağan etmiştir.Bunun üzerinde derin, derin düşünmek gerek.Ulusal egemenliğin korunması, demek ki, çocukların eliyle olacaktır. Çocukların iyi yetişmesi, özgürlüğe, demokrasiye saygı duyarak, gönül vererek, bu değerleri yaşatarak yaşamaları, geleceğe, uygarlığa gitmeleridir.

Günümüzde demokrasi, Cumhuriyet, özgürlük düşmanları boş durmuyorlar, Atatürk’ü unutturmak, kötülemek için O’nun görüşleriyle devrimlerini halka karşı tutarsız göstermek çabalarını sürdürmektedirler. Bu paslı anlamsız, kasıtlı görüşleri çocuklara kadar uzatmışlardır. Ne ederlerse etsinler, bulandırmak istedikleri gölde kendileri boğulacaktır.Çocuklarımıza bilincin ışığı vurdukça, Atatürk devrimlerinin çiçeği halk adına daha bir güzel açılarak, emekte, halkta, adalete, barışta, sevgide, sevinçte, bilimde, sanatta, teknikte açlığın, yokluğun giderilmesinde kendisin gösterecektir.Yoksa, çocukların yetiştirilmediği,bir ülkede geriye gidişler ulusumuza büyük zararlar verecektir.

Bütün çocuklar, çocukluğunu yaşayabilmeli,sağlıklı büyümeli,yeterli besinlerini alabilmelidir.Kırsal kesimlere dek çocuklara çağın gerçekleri tanıtılmalıdır.
Çocuklar,okumak için kitap alamasa ya da kafaları okuma sevgisi yerine Ortaçağ düşünceleriyle doldurulursa, bu tutum, düpedüz Atatürk İlkelerine ters düşer.Sosyal adalet yaralanır.Ulus olarak türlü boşlukların içine düşeriz.İçimize kin,öfke tohumları ekilir.

Özgür, bağımsız ve gönençli bir ulus olarak yaşamamızın vazgeçilmez ilkesi, ulusal egemenliktir. TBMM’de yazılı “Egemenlik kısıtsız ve koşulsuz ulusundur!” ilkesinin güvencesi Cumhuriyet devrimlerini doğru anlayıp ve dürüst uygulanmasıyla mümkündür.

Unutmayalım ki bu bayramlar Ulu Önder Atatürk’ten ve O’nun ışıklı düşüncelerinden güç aldığımız günlerdir.Atatürk’ümüze yürekten bağlılık ve saygı,çocuklarımıza sevgiyle,Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepinize kutlu olsun!"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız