SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ulvi Bir Görev Yapıyorlar'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, CHP il başkanlığı Polis teşkilatının 166. kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladılar.

Çakır, mesajında şu ifadeleri kaydetti:

"Ülkemizin en köklü teşkilatlarından birisi olan emniyet teşkilatımız, gösterdiği üstün performans, verdiği güven sayesinde milletimizin gönlünde ayrı bir yeri bulunmaktadır. Devletimizin bölünmez bütünlüğünü, milletimizin can ve mal güvenliğini sağlayarak, huzur ve güveni temin etmek, suç işlenmesinin önüne geçerek, suç işleyenleri adalete teslim etmek gibi önemli görevleri başarıyla yerine getiren polis teşkilatımız çok ulvi bir görevi ifa etmektedir. Özellikle son yıllarda kendini geliştirerek, teknolojik gelişmelerden faydalanarak büyük başarılar elde eden polisimizin, bundan sonra da insanımıza güven veren hizmetlerini yüksek bir şuur ve halkla bütünleşerek en iyi bir şekilde devam ettireceğine olan inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Polis Teşkilatının 166. kuruluş yıldönümünde, görevleri başında hayatlarını kaybeden şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anarken, yurdumuzun her köşesinde görev yapan ve bilhassa da Malatya'da görev yapan polis arkadaşlarımızın Polis Teşkilatının Kuruluş Yıldönümlerini ve 10 Nisan "Polis Günü"nü kutluyor, aileleriyle birlikte mutlu, sağlıklı ve başarılı bir yaşam geçirmelerini diliyorum."

CHP il başkan vekili Enver Kiraz da, mesajında şöyle dedi:

"Polis Teşkilatı Kuruluşunun 166 yıl dönümü ,1945 yılı Emniyet Teşkilatının kuruluş günü olarak kabul edilmiştir.bütün emniyet teşkilatının , bütün polislerimizin polis haftasını kutluyoruz.

Polis görevi itibariyle; asayişi, kamu, şahıs güvenliğini, halkın ırz can ve malını, konut dokunulmazlığını koruyan ve kamu düzenini sağlayan, yardım isteyenlere, kanun ve yönetmeliklerin kendisine verdiği görevleri yapan silahlı icra ve kolluk kuvvetidir.

Genel olarak polis, bir ülkenin toplumsal barış, huzur, güvenlik ve düzenini sağlamak ve korumakla görevlidir. Polis bu görevlerini yerine getirirken önceden belirlenmiş kurallara uymakla yükümlü ve devlet tarafından alınan ve yerine getirilmesi istenen kararların uygulanmasını sağlamakla görevlidir.

Polis herkese ve her kesime eşit mesafede ve tarafsızlığı tartışılmaz konumda olmak zorundadır. Polis, hiçbir yapılanmanın, hiçbir siyasi görüşün, hiçbir kesimin, kurumun veya oluşumun içinde veya yanında olamaz. Polisin tek bir siyasi görüşü vardır. O siyasi görüşün adı Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milletinin güvenliğidir.

CHP il yönetimi olarak, bütün polislerimizin polis haftasını kutlarken, CHP İktidarına çok az bir süre kaldı.

CHP iktidarında Polisin de , çalışma koşullarını ve özlük haklarını iyileştireceğiz. Polislerimiz chp iktidarında görevini yasada belirlendiği şekliyle özgürce yapacak, görevini yaparken tarafsızlıkla , vicdanı rahat olarak hareket edecek, yani Polisimizde rahat bir nefes alacak."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız