SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ulvi Bir Görev"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:41:46
A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır Öğretmenler Günü vesilesiyle Malatya Belediyesi Eğitim ve Sanat merkezinde görevli öğretmenlerle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Dede Korkut Parkında verilen yemekli programa Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Vasip Şahin, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, TSO Başkanı H.Hüseyin Erkoç, MÜSİAD Başkan Vekili Murat Tokmak ile öğretmenler katıldı. 

Yemekte kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, şehrin fiziki yapılanmasının yanında sosyal belediyeciliğe de büyük önem verdiklerini belirterek, Malatya Belediyesi Eğitim ve Sanat Merkezi’nde dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitim verdiklerini söyledi. 

Sosyal ve kültürel hayatı canlı tutmak için de çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Çakır, “Sanat merkezimizde 24 ayrı branşta sanatsal faaliyetler yürütmekteyiz. Aile Danışma Merkezi, yeni yapılan semt konakları ve çok amaçlı sosyal tesislerimizde insan odaklı çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızın birçoğunu öğretmenlerimizle birlikte yürütüyoruz. Öğretmenlerimiz fedakar bir şekilde hafta sonu da dahil olmak üzere merkezlerimizde çocuklarımız ve aileleriyle ilgileniyorlar. Yaz aylarında da eğitim çalışmalarına devam ediyorlar. Öğretmenlerimiz insan yetiştirmek gibi ulvi bir görev yapıyorlar. Bu vesileyle bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyor, Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Sosyal sorumluluk çalışmalarında Malatya Belediyesinin önemli projelere imza attığını belirten Vali Vasip Şahin ise bu projelerden en önemlilerinden birinin de Eğitim ve Sanat Merkezi olduğunu söyledi.

Toplumun hep birlikte kalkınmasının önemine değinen Vali Şahin, “Bu anlamda biz de Sayın Bakanımızın destekleriyle SODES projeleri kapsamında birçok eğitim çalışmalarında bulunuyoruz. Bu vesileyle bütün öğretmenlerimizin günlerini kutluyor, hepsine başarılar diliyorum” dedi. 

Malatya’nın Büyükşehir olduğunu belirten Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da, Malatya Belediyesi’nin artık büyük düşünerek, büyük belediyecilik anlayışına sahip olduğunu söyledi.

Malatya Belediyesi’nin sadece taşa, toprağa yatırım yapmadığını insana da yatırım yaptığını belirten Bakan Yılmaz, “Bunun en güzel örneği eğitim ve sanat merkezinde verilen hizmetlerdir. 24-25 ayrı dalda 1500 öğrenci ve ailelerine hizmet veriliyor. Gurur duyuyorum. Bu çalışmaları yaptığından dolayı Belediye Başkanımız ile ekibini tebrik ediyorum. Öğretmenlerimizin de öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

Öğretmenlerin herkesin hayatında önemli bir yeri olduğunu ve insanlara çok şeyler öğrettiklerini kaydeden Yılmaz, bundan dolayı öğretmenlik mesleğinin toplum için en önemli mesleklerden birisi olduğunu söyledi.

Malatya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Yardımcısı ve Okuma Merkezi Müdürü Mehmet Ant iç de bir konuşma yaparak, Eğitim ve Sanat Merkezi ile ilgili bilgiler aktardı.

Yemeğin sonunda öğretmenlere teşekkür belgeleri verilirken, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a tablo hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız