SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ulvi Bir Görevdir"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:36:18
A- A+ PAYLAŞ

Vakıflar Haftası dolayısı ile mesaj yayınlayan Milletvekili Mustafa Şahin, "Vakıfların toplumsal hayat içinde sosyal dayanışmanın sağlanması, yardımlaşmak, birbirine destek olmak, acı ve mutlu günleri paylaşmak, sevgi ve saygı tohumlarını atabilmek  için asırlardan beri bu misyonunu günümüze kadar sağlıklı bir şekilde sürdürdüklerini görmekteyiz." dedi. 
 
Milletvekili Şahin'in yayınladığı mesaj şöyle ; "Yüce dinimiz bizlere yardımlaşmayı ve ihtiyacı olanlara destek olmayı dinin temeli saymıştır. Ecdadımız Fethettiği  her yere imaret, kervansaray, çeşme, darüşşifa, aşevi, hamam, köprü, cami, tersane ,medrese ve yol yaparak o bölgelerin kalkınmasına Vakıflar aracılığıyla ciddi katkılarda bulunmuşlardır.
 
Ecdadımız bu hayırlı işleri yapmakla kalmamış, onları ayakta tutacak, devamlarını sağlayacak, harap olup yıkılmalarını önleyecek tedbirleri de almışlardır. Bu suretle muazzam bir evkaf müessesesi doğmuştur. Vakıflar, ilk olarak hayır kurumları olarak başlamış ve atalarımızın bu manevi mirasa sahip çıkmalarıyla da günümüze kadar gelmişlerdir.
 
AK Parti iktidarları dönemine kadar vakıf eserlerimizin restorasyonuna büyük önem verilmediğini üzülerek burada belirtmek istiyorum. Fakat AK Parti, bir ayağı mazide bir ayağı atide felsefesinden hareketle tüm tarihi eserlerimizin restore edilerek geleceğe sağlam bir şekilde taşıyabilmek için ülkemizde ve yurtdışında olan tarihi eserlerimizi restore etmeyi kendine şiar etmiş bir şekilde restorasyon çalışmalarına büyük bir önem vererek bu çalışmaları sürdürmektedir.
 
Vakıflar Haftası dolayısıyla bir kez daha toplumumuzun ecdad yadigarı olan bu vakıf eserlerine sahip çıkarak, gelecek nesillerimize sağlıklı ve sağlam bir şekilde bırakmak hepimiz için ulvi bir görevdir.  "
 
Çakır'ın Mesajı 
 

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Vakıflar Haftası dolayısı ile yayınladığı mesajda şunları söyledi; 
 
"İnsanlık tarihinin en eski kuruluşlarından birisi olan vakıflar, serveti hizmete dönüştüren tek müessesedir. Bu hizmetin odağında ise sevgi, şefkat, merhamet, dayanışma, yardımlaşma, koruma ve kollama yatmaktadır.
 
Yaptığı faaliyetlerle, insanlar arasındaki sosyal dengenin sağlanmasında önemli bir görev üstlenen Vakıflar, aynı zamanda geçmişi de geleceğe taşıyan önemli bir kurumdur.
 
Bugün dünyamızda yaşanan birçok sorunun temelinde, insanlar arasındaki, hayır ve yardımlaşma kültürünün eksikliği yatmaktadır.
 
Yüzyıllar boyunca dünyaya hükmeden atalarımız, sayısız hayır müesseseleri kurarak; Camiler, medreseler, darüşşafakalar, yetimhaneler, güçsüzleri koruma yurtları, kervansaraylar, tersaneler, yollar, köprüler, hanlar, hamamlar, aş evleri gibi vakıf ve hayır kurumları ile ihtiyaç sahibi insanlara hizmet etmiştir. Atalarımız bu hayırlı işleri yapmakla kalmamış, onları ayakta tutacak, devamlarını sağlayacak, tedbirleri de almışlardır.
 
Bu müessese Cumhuriyet döneminde de aynı şekilde devam ederek, Vakıflar Genel Müdürlüğü adı altında kurumsallaşarak, faaliyetlerine devam etmiştir.
 
Yardımlaşmanın yanı sıra, tarihi eserlerin günyüzüne çıkarılarak restore edilmesi hususunda, Vakıflar Genel Müdürlüğümüz son yıllarda önemli çalışmalara imza atmaktadır.
 
Geçmişimizin geleceğe taşınması hususunda Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bu çalışmalar, takdire şayandır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, Vakıflar Haftası dolayısıyla, insanlar arasındaki sevgi, saygı, merhamet paylaşma ve yardımlaşma duygularının artarak devam etmesini diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız