SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Umarım Belediye Ruhsatı Verir..''

A- A+ PAYLAŞ

Sümerbank Fabrikası'nı satın alan ve "Malatya Girişim Grubu (MGG)" olarak kendilerini isimlendirilen grubun, bu alana 100 milyon dolarlık bir yatırımla yapacağını duyurduğu "Malatya Yaşam Merkezi" adlı proje, yaygın basında da tanıtılıyor. 30 ortaklı olduğu belirtilen grubun ortakları arasında Malatyaspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi'nin de bulunduğu öne sürüldü.

Hürriyet Gazetesi'nin Ekonomi sayfasında, projeyle ilgili olarak "Sümerbank 100 milyon dolara Malatya Yaşam Merkezi oluyor" başlığıyla bir haber yayınlandı.

Projenin geniş bir şekilde tanıtıldığı haberde, grup adına projeyi açıklayan Osman Yurdakul'un yanı sıra, grup ortağı olduğu öne sürülen Malatyaspor başkanı Tanrıverdi'nin de açıklamalarına yer verildi.

Haberin bu bölümü özetle şöyle:

"..İmar planı sanayi bölgesi olarak hazırlanan Sümerbank tesislerine Yaşam Merkezi kurabilmek için Belediye’den ruhsat almak zorunda olduklarına da dikkat çeken Osman Yurdakul şunları söyledi: ‘Biz istesek temeli atarız ama amacımız her şey hukuki süreç içerisinde gerçekleşsin. Bugün Malatya’ya gelen misafirlerimizi otel için Elazığ’a götürüyoruz. Çünkü 5 yıldızlı bir otelimiz yok. Hastalanınca Ankara’ya İstanbul’a taşınalım istemiyoruz. Malatya’nın yeni slüetini oluşturacak bu proje için herkes omuz omuza olmalı. Umarım Belediye önümüzdeki ay ruhsatı verir ve temeli bir an önce atarız.’..

ÇAĞDAŞ KENT OLACAK:

Malatya Girişim Grubu üyesi Renaissance İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Malatya Yaşam Merkezi’nin 32 bin metrekare kapalı alanı, 112 bin metrekarelik de yeşil alanı ile çağdaş bir kentleşme projesi olacağını belirtti. Ilıcak şöyle devam etti: ‘Malatya Yaşam Merkezi’nde, kent için birçok ilke imza atılacak. Merkez bünyesinde kurulacak 3 katlı alışveriş merkezinde, 100 mağaza, bin 200 araçlık otopark, 8 sinema salonu, çocuk oyun alanları ve bowling salonu olacak. 5 yıldızlı otelin içerisinde yüzme havuzları, tenis kortları, konferans salonları yer alacak. Tam donanımlı modern özel hastane ve 200 lüks konut ise Yaşam Merkezi’ne ayrı bir güzellik kazandıracak.’

Futbolcular geri dönüyor biz de kümeye oynuyoruz

TÜRKİYE Süper Ligi takımlarından Malatyaspor’un başkanlığını yapan ve aynı zamanda Malatya Girişim Grubu üyesi olan Hikmet Tanrıverdi, bölgede insanların sosyal yaşamı için gerekli yapının olmadığından yakınarak, ‘Eskiden sadece Brezilyalı futbolcular Malatya’dan kaçardı şimdi yerli oyuncular da kaçıyor. Buraya futbol oynamaya gelen oyuncular eşleriyle gezecekleri alışveriş yapacakları bir yer olmadığı için geri dönüyor’ diye konuştu. Bu yıl alt yapı için iki tane Brezilyalı futbolcu transfer ettiklerini hatırlatan Tanrıverdi, ‘Yabancı futbolcularımızdan birisi geldiği gibi geri döndü. Diğeriyle sorunlar yaşıyoruz. Biz Malatya’ya sosyal hayatı kazandıramazsak futbolcu buraya gelmez biz de her sene kümeye oynarız’ dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız