SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Umarım Malatyalılar Beğenecek'

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:42:50
'Umarım Malatyalılar Beğenecek'
A- A+ PAYLAŞ

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından TOKİ aracılığıyla yaptırılan Malatya Arena Stadı'nda betonarme inşaatı tamamlandı. 

Betonarme inşaatı tamamlanan Malatya Arena Stadı'nda çelik imalatı yüzde 70 oranında gerçekleşti. 2015-2016 sezonunu ikinci yarısına yetiştirilmesi planlanan 25 bin seyirci kapasiteli stadın dış cephesi kayısı şeklinde olacak. 

Malatya Arena Stadı'nda yapılan çalışmayla ilgili bilgi veren Şantiye Şefi Sedat Başar, Malatya Arena Stadı'nda çelik imalatının yüzde 70 oranında gerçekleştiğini, betonarme inşaatının ise tamamlandığını ifade etti.

Başar, ince imalatlarda yüzde 50 civarında bir ilerleme sağladıklarını kaydederek, "Stat inşaatını çelik imalatı yüzde 70 oranında gerçekleşti. Şu an betonarme imalatından sonraki diğer bölümlerde çalışmalarımız devam ediyor. İçeride Elektrik, Mekanik, ince imalatlarda Alçı, kaya sıva ve duvar çalışmalarımız devam ediyor" dedi. 

"Çok farklı bir stat olacak"

Stadın dış cephesinin kayısı şeklinde olacağını ifade eden Başar, "25 bin kapasiteli bir stadyum inşaatımız var. UEFA kriterlerine uygun bir stat. Yeni Malatyaspor'un şimdi kullandığı stada göre birçok farkı var. Futbol sahasındaki çim alttan ısıtmalı. Çelik kaplamalar ve tribün kısmını komple kapatan paneller bulunuyor. Daha modern bir stada kavuşacağız. Kayısıyı dışta, kabukta görebiliyoruz. Yani çeliğin üzerine gelen dış kabuktaki renk seçimleriyle, oval şekillerle buraya kayısıyı andıracak bir görüntü verilecek. Umarım Malatyalılar beğenecek" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız