SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Umarım Uğur Getirir"

A- A+ PAYLAŞ
Sivas Polis Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören Afganistanlı polis adayları, Darende ilçesine gezi düzenleyerek, tarihi ve turistik mekanları gezdi. 
 
Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu'nun Afganistanlı öğrencileri Darende'de bulunan Günpınar Şelalesi, Somuncu Baba Külliyesi, Darende Tanıtım Merkezi, Kudret Havuzu, Tohma Kanyonu, Hasan Gazi Şehitliği'ni gezdi. Afganistanlı polis adaylarını Tiryandafil Otel'de karşılayan İlçe Kaymakamı Mehmet Aktaş, "Biz sizleri bir misafir olarak değil kardeş olarak görüyoruz. Öncelikle Sivas'taki eğitiminizin tamamlanması ve ülkenize dönerek en iyi şekilde hizmet etmenizi diliyorum. Bizler sizleri burada ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. İlçemiz Malatya'nın en önemli ve en eski ilçesi diyebiliriz. Aslında 1933 yılına kadar Sivas'a bağlı bir ilçe idik. Tarihi İpek Yolu üzerinde olan bir ilçe. 7 bin yıllık tarihi var ilçemizin. Tarihi ipek yolu üzerinde olmamız münasebetiyle bir akrabalığımızda var. Ortak yönümüzde var. İlim, kültür ve eğitim şehri. Çok sayıda paşa, devlet adamı, ticaret ve iş adamı yetişmiştir. Umarım bu size uğur getirir. Sizlerde gittiğiniz yerde en iyi şekilde başarılı olursunuz. Ben gezinizin en iyi şekilde sonuçlanmasını diliyorum" dedi 
 
Afganistanlı polis adaylarından eğitici Mustafa Mohabbet ise tercüman aracılığı ile yaptığı konuşmada "Afganistan halkı adına sizlere çok teşekkür ederiz. Burada bulunmaktan çok mutluyuz. Biz Afganistan'dan geldiğimizden beri kendimizi yabancı hissetmiyoruz. Çünkü dinimiz ve kültürümüz hepsi aynıdır. Bunun için kendimi yabancı ve ayrı hissetmiyorum. Afganistan'da bir atasözü var, 'Dost dosttur ki çok zor vaktimizde bize yardım eder.' Türk kardeşlerimiz çok zor günlerde bize yardımcı oldular. Sizlerle çalışmaktan, sizlerler kardeş olmaktan gurur duyuyoruz" ifadelerini kaydetti. 
 
Afganistanlı polis adaylarını gördükleri 6 aylık eğitimden sonra Afganistan'da rütbeli polis olarak görev yapacakları bildirildi. Polis adayı heyeti gezinin ardından ilçeden ayrıldılar. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız