SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Umarım Yanlıştan Dönülür"

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Kasım ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda değerlendirmelerde bulunan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Organize Sanayi Bölgesi ve Malatya genelinde yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili olarak Enerji Bakanı Taner Yıldız’a Kıbrıs’ta bilgi verdiklerini belirterek,”Sayın Bakan Pazar günü ilimize geliyor. Burada umuyoruz ki bu soruna el atacaktır” dedi. 
 
Pakistan’da bölge ülkelerinin katılımı ile düzenlenen ECHO toplantıları hakkında bilgi veren Erkoç, Dünya nüfusunun önemli bir bölümünün bu bölgede yaşadığını yine bu bölgede yüzde 51’lik bir üretime karşın ancak yüzde 2’lik bir gelir elde edildiğini belirterek,”Bugün yer altı kaynakları bakamından en zengin ülkeler bu ECHO ülkeleridir. Ancak maalesef bu halkın yararına kullanılmamaktadır. Dünyada 48 az gelişmiş ülke var iken bu sayının yarısına yakını İslam ülkeleridir. Burada yaptığımız toplantıda bir gerçek su yüzüne çıktı. Bölge ülkeleri inanılmaz bir yer altı zenginliğine sahip. Umuyorum ki en kısa zamanda bu potansiyeller kullanılır” dedi.
 
Kıbrıs’ta düzenlenen Organize Sanayi Bölgeleri toplantısını da değerlendiren Erkoç, Malatya’da yaşanan elektrik sıkıntısı ile ilgili olarak Enerji Bakanı Taner Yıldız’a bir dosya verdiklerini belirterek,”Biliyorsunuz, bir süreden beri Organize Sanayi Bölgeleri başta olmak üzere Malatya’da elektrik sıkıntısı yaşıyoruz. OSB’lerdeki sıkıntı TEİAŞ’tan kaynaklanıyordu. Sayın Bakan’a Kıbrıs’ta bu konuyu açtık. Kendisi de ilgilileri devreye soktu. Pazar günü ilimize yapacağı ziyarette bir toplantı olacak. Toplantıda bu konu enine boyuna konuşulacaktır ”dedi. 
 
Oda binasının kaba inşaatının bittiğini belirten Erkoç, ince işlerin ihalesine de en kısa zamanda başlanacağını sözlerine ekledi. Geçtiğimiz aylarda Kredi Garanti Fonu ile ilgili olarak yapılan girişimlerin semeresini verdiğini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç”TOBB kuruluş kararını aldı. Biz de binamızda 3. Katı tahsis ettik. Ocak ayı itibariyle bu fon çalışmalarına başlayacak. Bu Fon bankalarla sorunu olan iş adamlarımız açısından büyük önem taşıyor.  “ifadesini kulandı. 
 
Şeker fabrikası satışına da değinen Erkoç özeleştirmeye temelde karşı olmadıklarını belirterek konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı,”Biz daha önce de söyledik. Buranın mutlaka çalıştırılmasından yanayız. Biz temelde özeleştirmeye karşı değiliz. Ancak şunu belirtelim. Bura mutlaka çalıştırılmalıdır. Biz buranın arazisinin belediyeye verilmesini talep ettik. Yine Blok satışının yanlışlığına vurgu yaptık. Eğer Blok değil de tek tek satış olsa idi eminim  sonuç daha farklı olurdu. Umarım bu yanlıştan dönülür ve Şeker fabrikası çalışmalarını sürdürür.”
 
Erkoç,  14 Aralık’ta İran’dan bir iş adamı gurubunun Malatya’ya geleceğini belirterek,”Bu iş adamlarımız organize sanayi bölgesini gezecek. Burada iş adamlarımızla görüşecek. Türkiye –İran işbirliği açısından bu geziyi önemsiyoruz. “ dedi.
 
Organize Sanayi bölgesindeki gelişmelere de değinen Erkoç, 2 OSB’de Süperlit Boru fabrikasının üretime başladığını belirterek,”Yapılan yatırımlar hızla üretime geçiyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Umuyorum ki 3. OSB ile birlikte Malatya bu hızını devam ettirecektir. 3 OSB’de 1800 dönümlük parselasyon yapıldı. Tahsislere başladık. Alt yapı ile birlikte burada da bir yatırım alanı oluşacaktır” dedi.
 
Daha sonra söz alan Oda Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sıddık Özdemir, Bosna gezisi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Özdemir, gezi sonrası olumlu gelişmelerin olduğunu belirterek,”Burada bazı iş adamlarımız bağlantı yaptı. Umarım bu geziler olumlu sonuç verir dedi.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız