SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Umarız Bir An Önce Yapılır"

A- A+ PAYLAŞ
 
Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK) Malatya Şubeler Platformu, 4688 sayılı kanunun uygulanmamasını tenkit etti. 
 
PTT binası önünde basın açıklamasını okuyan KESK dönem sözcüsü Kasım Otur, "AKP, 2001 yılında çıkarılan kamu emekçilerinin var olan haklarını gasp eden 4688 sayılı yasanın arkasına saklanmaya devam ediyor. Bilindiği gibi 4688 sayılı yasa, emekçilerin kazanılmış haklarına ve uluslararası sözleşmelere aykırı olarak; örgütlenme özgürlüğünü ciddi biçimde kısıtlamayı, toplu görüşme denilen ucube bir yöntemle kamu emekçilerinin ekonomik, sosyal, demokratik, siyasi, özlük ve mesleki hak ve çıkarlarını tırpanlamayı hedefleyerek çıkarılmıştı. KESK, önce bu yasanın çıkmaması için, ardından yasanın geri çekilmesi ve yeni bir yasanın çıkarılması için ısrarlı bir mücadeleyi on senedir yürütmüştür" ifadelerini kullandı. 
 
"AKP hükümeti, 12 Eylül 2010 referandumuna sunulan anayasa değişikliği tartışmalarında kamu emekçilerine toplu sözleşme düzeni getireceğini, çalışma yaşamının demokratikleşeceğini, uluslararası standartların geleceğini söyledi, meydanlarda bunun propagandasını yaparak oy toplamaya çalıştı. Ancak, 4688'in özünü koruyarak revize edilmesini, örgütlenme özgürlüğü, TİS ve grev hakkımız önündeki engellerin korunarak devam ettirilmesini hedefleyen sahte sendika yasasını kabul etmedik, etmeyeceğiz.
Hükümetin tutumundan vazgeçmeyerek 'Ben yaparım ve olur' anlayışıyla devam etmesi halinde sonuç almaya yönelik kararlı bir mücadele yürüteceğiz. 17-18 Eylül tarihlerinde Türkiye'nin her yanından gelen yöneticilerimizle bu gelişmeleri değerlendirerek eylem ve etkinlik programımızı belirleyeceğiz. Umarız ki, hükümet çağrımızı dikkate alarak özgür, demokratik ve kamu emekçilerinin beklentilerine uygun bir yasal düzenleme için bir an önce çalışma başlatır " diyen Otur, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:
 
"Unutulmamalıdır ki, KESK baskılara, aldatmacalara ve oyalamalara karşı fiili ve meşru mücadelenin adıdır. Her koşulda kamu emekçilerinin hak ve özgürlüklerinin esas alınmasının adıdır. Hükümet, kararlılığımızı sınamak yerine mücadele tarihimize bakmalıdır. Kazanılmış haklarımızın gasp edilmesine ve geleceğimizle oynanmasına müsaade etmedik, etmeyeceğiz." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız