SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Umarız Kasıt Değil, İhmaldir..''

A- A+ PAYLAŞ

CHP Milletvekili Muharrem Kılıç da, Başbakanla görüşmeye çağrılmamalarına "İktidar her rejimde, muhalefet demokrasilerde vardır.." diyerek tepki gösterdi.

Başbakanla yapılan görüşmeyi basından öğrendiklerini belirten Kılıç, heyetin oluşturulmasıyla ilgili Valiye de sitemde bulundu. Kılıç, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Malatya Valisi Sayın Osman Derya Kadıoğlu başkanlığında oluşturulan Malatya Belediye Başkanı, sivil kitle örgütleri temsilcileri, basın mensupları ve AKP MKYK üyesiyle birlikte Malatya'nın sorunlarını dile getirmek üzere Sayın Başbakan R.Tayyip Erdoğan'la görüşülmüştür. Görüşmeye Malatya AKP milletvekillerinden de katılanlar olmuştur.

Sayın Vali, AKP'nin değil devletin valisidir. Heyeti oluştururken heyetin, iktidarıyla muhalefetiyle Malatya'yı bir bütün olarak kucaklaması gerekirdi. Heyette ana muhalefet partisinden ve diğer partilerden kimsenin bulunmaması dikkat çekicidir.

Bizler CHP milletvekilleri olarak her zaman Malatyamızın sorunlarına sahip çıktık. Her platformda, özellikle TBMM kürsüsünde Malatya'nın sorunlarını sık sık dile getirdik. Seçildikten sonra Malatya'mızı iliyle, ilçesiyle, köyüyle dolaşarak her zaman halkımızın yanında yer aldık.

Tüm bunlara karşın sayın Başbakana, Malatya sorunlarını aktarma randevusuna CHP ve iktidar partisinin dışındaki diğer iki milletvekilleri çağrılmamıştır. Biz böyle bir toplantısın yapılmasını basından öğrendik. Umarız bu davranış kasıttan değil ihmalden kaynaklanmış olsun. İktidar, tüm rejimlerde vardır. Ancak muhalefet sadece demokrasilerde bulunur. İktidarın muhalefeti dikkate alması zorunluluğu vardır.

Malatya hepimizindir. Malatya sorunlarının çözümünün iktidarı, muhalefeti olmaz. Sorunlara çözüm aramak hepimizin en temel görevidir. Dünyanın hiçbir yerinde halkın özgür iradesiyle seçilmiş milletvekillerini dışlayarak sorunlara çözüm bulamaz. Ayrıca kimse demokrasinin bu temel koşulunu görmezlikten gelemez. Buna kimsenin de hakkı yoktur.

Bu düşüncelerimi Malatya kamuoyu ile paylaşıyorum.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız