SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Umay'dan Kutlama Mesajları

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:39:44
Umay'dan Kutlama Mesajları
A- A+ PAYLAŞ
Malatya İl Sağlık Müdürü Doktor Nail Umay, 14 Mayıs Eczacılık günü ve 12 Mayıs Dünya Hemşireler günü dolayısı ile mesajlar yayınladı. 
Eczacılık Günü Mesajı
 
Doktor Umay'ın Eczacılık günü ile ilgili yayınladığı mesaj şöyle ; 
 
"Bilimsel eczacılığın 173. yılını kutladığımız bugün sağlık hizmetlerinin ayrılmaz bir parçası olan eczacılık mesleği, çağımızın en önemli meslek grupları arasında yer almaktadır.
 
İlacın üretimi ve vatandaşlarımıza sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde ulaştırılmasında kilit rol oynayan, insanlığa hizmette sınır tanımadan büyük bir özveriyle gece gündüz demeden hastalarımızın sağlığı için çalışan, ilaç ve eczacılık hizmetinin oldukça önemli bir konusu olan akılcı ilaç kullanımı
konusunda temel kaynaklardan birini oluşturan, insan sağlığını ve dolayısla toplum sağlığını merkez alan hizmetleri özveriyle yürütmekte olan çok değerli eczacılarımızın 14 Mayıs “Eczacılık Günü’nü” kutluyor; bu vesileyle en iyi dileklerimi, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." 
 
Hemşireler Günü Mesajı
 
İl Sağlık Müdürü Doktar Nail Umay'ın mesajı şöyle ; 
 
"Sağlık; Bireylerde, zorunlu vazgeçilmez ve hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlardan biridir. Hemşirelik mesleğinin tüm dünyada öncü ismi olarak kabul edilen Florence Nightingale’in doğum günü olan 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü, bugünü takip eden hafta ise Hemşireler Haftası olarak kutlanmaktadır.
 
Hemşirelik, güç çalışma şartlarını gerektiren insan sevgisiyle dolu, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor ama onurlu ve kutsal bir meslektir.
 
Bugün Dünyada ve Ülkemizde hemşireliğin temel sorumluluğu; toplumun sağlığını yükseltmek, sağlıklı bireyin sağlığını korumak, hastalıklı bireyi tedavi etmek ve acısını dindirmektir. Bu sorumlulukları yerine getirirken deontolojik kavramlara uygun hareket etmek, bilgili, ahlaklı ve vicdanlı olmak, hemşirenin temel davranış biçimi olmalıdır.
 
Değişen sağlık ihtiyaçları kapsamında hasta haklarına, hasta yakınının beklentilerine en uygun şekilde cevap vererek verimli ve etkin bir sağlık hizmeti sunan hemşirelerimizin, sadece hemşireler gününde değil, her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum.
 
Sağlık hizmetlerinin bir ekip çalışması olduğu prensibinden hareketle bizler için bu ekipteki her çalışanın eşit değer ve önemde olduğunu açıkça ifade etmek istiyorum.
 
“Önce İnsan” diyerek halkla hizmeti şiar edinmiş, insanların sağlıkları için çok önemli ve kutsal bir görevi ifa eden, bu yüce mesleğin mensubu bütün fedakâr, cefakâr hemşirelerimizin “Hemşireler Gününü” kutlayarak meslek hayatlarında başarılar dilerim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız