SON DAKİKA
SON DEPREMLER

UMFF'de Dizi Oyunculuğu Atölyesi

A- A+ PAYLAŞ

1. Uluslararası Malatya Film Festivali etkinlikleri kapsamında, ücretsiz olarak "Sinema Dizi Oyunculuğu Atölyesi" açılacağı bildirildi.

Yrd.Doç.Dr. Adnan Tönel (fotoğraftaki) tarafından, 27- 28 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek olan etkinlikle ilgili şu açıklama yapıldı:

"Malatya Valiliği tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan, dünya sinemasının son örnekleri ve dopdolu bir programla izleyicilerle buluşmaya hazırlanan ‘1. Malatya Uluslararası Film Festivali’ için geri sayım başladı…

Son dönemde popüleritesi hızla artan Sinema Dizi oyunculuğu ile ilgili verilecek bir atölye ise yoğun ilgi göreceğe benziyor.

Festival Kapsamında İnönü Üniversitesi G.S.F. Konferans Salonunda Yrd. Doç. Dr. Adnan TÖNEL tarafından 27-28 Kasım tarihlerinde verilecek bu atölyeye aşağıdaki linkten kayıt yaptırarak katılabilirsiniz.

Başvuru linki: http://www.malatyafilmfest.com/tr/formlar/aobf

"Sinema, Dizi, Oyunculuğu Atölyesi" içerik.
Tiyatro ve sinema alanında oyuncu olarak önemli işlere imza atan usta ve sıra dışı sanatçı Yrd. Doç. Dr. Adnan Tönel, sahne sanatlarında reji ve uyarlamasını yaptığı özgün çalışmaları ve performanslarıyla tanınıyor. Tönel’in rol aldığı sinema filmleri arasında ise Yanlış Zaman Yolcuları, İnşaat, Her Şey Çok Güzel Olacak, Büyük Adam Küçük Aşk, Çıplak sayılabilir.

Halen İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı olarak oyuncu adaylarına eğitim vermekte olan Adnan Tönel, festival kapsamında gerçekleşecek oyunculuk atölyesinde öncelikli olarak sinema - televizyon oyunculuğuna yönelik bir eğitim verecek. Atölyede hem sahne ve beyazperde tecrübesini, hem de güçlü bir eğitimci olarak birikimini, yeni oyuncu adaylarıyla paylaşacak.

Karakter ve tip yaratma yöntemlerinden, yaratıcı drama çalışmalarına, sinemada oyuncu yönetimi derslerine uzanacak 25 kişilik kontenjanla sınırlı olacak atölye çalışması İnönü Üniversitesi G. S. F. konferans salonunda gerçekleştirilecek.

Atölyede işlenecek konular şöyle:
Temel oyunculuk çalışmaları
Kendini ifade edebilme ve kamera önünde durum, nesne ve kişilerle ilişki kurabilme
Kişilik incelemesi: Kendi hayatını senaryolaştırmak
Doğaçlama oyun verme ve oyun devamlılığı sağlayabilme
Sinemada karakter yaratma ve oyuncunun karakteri algılama düzeyi
Zihinsel Katmanın Bedenle olan ilişkisinde verileri tanımak, tekrarını sağlayabilmek için tekniklerini öğrenmek
Dizi, sinema oyunculuğunda tip ve karakter arasındaki farklılıkları öğrenmek
Girdiğimiz tipin, karakterin (rol empati) kişilik incelemesini çıkarmak
Senaryo okuma devamlılığı ve oyun devamlılığı
İlişkili beden kullanımı ve doğaçlamalar

FESTİVAL MERKEZİ
Malatya Uluslararası Film Festivali
Gazeteciler Sitesi Keskin Kalem Sokak
No: 43 Esentepe Şişli 34394 İstanbul
Tel : +90 212 216 72 72
Faks : +90 212 216 95 95

bilgi@malatyafilmfest.com
www.malatyafilmfest.com"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Selen Defneli (3 yıl önce)
    Bu atölyeye katıldıktan 2 yıl sonra kendimi bir devlet üniversitesinde oyunculuk bölümünde buldum. Halen son sınıfta okumaktayım ve hocanın örnek bir eğitimci olarak görevini başarıyla yaptığını söylemek isterim. Bu tür atölyeler sertifika programları çok iyi oluyor.
    0
    0
    Yanıtla