SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Ümit Ediyorum ki..''

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç, meclisteki bütçe görüşmeleri sırasında Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e, İnönü Üniversitesi'nin kadro sorunu ile ilgili soru yöneltti ve bakan üniversitelerin bu sorunu ile ilgili çalışma yapıldığı yanıtını verdi.

Bütçe görüşmeleri sırasında, Kılıç ve Çelik arasındaki diyaloğ, TBMM tutanaklarına göre şöyle oldu:

"Muharrem Kılıç (Malatya)- Sayın Bakan, Malatya İnönü Üniversitesinin bir kadro kanunu sorunu var. Bu sorun ne mazan giderilecek? Bir de üniversiteye ayrılan kaynaklar yeterli değil. Tüm giderler döner sermayeden karşılanıyor. Yeterli kaynak ayrılacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik (Van)- Sayın Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç beyin, İnönü Üniversitesinin özellikle ihtiyaç duyduğu kadrolarla ilgili olarak şunu söyleyeyim: Üniversitelerimizde geçici statüde çalıştırılan, hemşire olarak çalıştırılan, teknisyen olarak çalıştırılan, ne bileyim diyetisyen olarak çalıştırılan birçok personel var. Bunların özellikle 4/B kapsamına geçmesi için, bu geçici işçilere kadro verilmesi çalışmaları çerçevesinde böyle bir değerlendirme yapılıyor ama üniversitelerimizin genel kadro ihtiyacıyla ilgili de hükümetimiz bir çalışma yapıyor. Onu da ümit ediyorum ki, kısa sürede gerçekleştirip, huzurunuza getireceğiz..."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız