SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ümit Ediyoruz ki..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekili İhsan Koca,"Kentsel dönüşüm projesinde ölçüm çalışmaları tamamlandı" dedi.

Partinin il binasında haftanın nöbetçi milletvekili olarak, İl Başkanı Mustafa Şahin'le birlikte vatandaşların sorunlarını dinleyen İhsan Koca, daha önceden basın toplantısı yaptı. Basın açıklamasında karayollarıyla ilgili yapılan çalışmaları dile getiren Koca, "Özellikle yapılan duble yol çalışmaları tamamlanınca, 'Malatya'ya yeterince bölünmüş yol yapılmıyor' diye tenkit edenler, takdir etmezseler de bir teşekkür edeceklerini ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Koca, "Avrupa Birliği (AB) tarafından hibe desteği sağlanan Ticaret Borsası'nın kayısıyla ilgili yaklaşık 1 milyon 800 bin Euro ve İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan yaklaşık 6 milyon 800 bin Euro'luk bir proje de 520 proje arasında 41'nci sıraya gelerek 2010 yılına kadar değerlendirilecek ve desteklenecek projeler arasında yer aldı" diyerek, Kalkınma Ajansı'nın Malatya'ya kurulmasının önemini anlattı.

Beydağı bölgesinde uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin son durumu hakkındaki bir soruyu da Koca şöyle cevaplandırdı:

"Ketsel Dönüşüm Projesi hakkında çok net ifade edemesem de bildiğim kadarıyla ölçüm çalışmaları tamamlandı. Nerede hangi ev, bina, parsel arsa, hangi parselde ne kadar müştemilat var çalışmalar yapıldı. Şu anda değerlendirme aşaması devam ediyor. Değerlendirme aşaması tamamlandığında hak sahiplerine ve kamuoyuna duyurulacak."

ÇALIK DA ORDUZU'DA..
Bu arada AKP Malatya milletvekili Öznur Çalık, Malatya merkez Orduzu Beldesini ziyaret etti.

Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin'le birlikte Orduzu Belediye Başkanı Cumali Ekin'i ziyaret eden Malatya milletvekili Öznur Çalık, belediyede mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri ve beldenin kanaat önderleriyle Orduzu'nun sorunlarını dinledi. İçme suyu, sulama suyu, asfalt ve belediyenin araç-gereç ihtiyaçlarıyla ilgili sorunlar dile getirildi. Sorunları dinleyen Çalık, zaman zaman ilgili ve yetkilileri telefonla arayarak, beldenin ihtiyaçlarının giderilmesi için talimatlar verdi. Çalık, bazı sorunları da bizzat ilgileneceğinin sözünü vererek notlar aldı.

Milletvekili Çalık, burada yaptığı açıklamada, sorunların bazılarının farkında olduklarını, bazılarını da zaman zaman yaptıkları ziyaretlerde öğrendiklerini ve çözümler konusunda çaba sarf ettiklerini belirtti. Su ile ilgili sorundan haberdar olduklarını, bu konuda çalışmaların yapılması için daha önce talimatlar verdiklerini söyleyen Öznur Çalık, içme ve sulama suyuyla ilgili yakında bazı bölgelerde sondaj vurulacağının müjdesini verdi. Bütün çabalarının Malatya için olduğunu söyleyen Çalık, daha refah bir Malatya meydana getirmek için çalıştıklarının altını çizdi.

Belediyedeki toplantıdan sonra dünyanın en eski yerleşim yeri olan Aslantepe Höyüğü'nde verilen yemeğe geçildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız