SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ümitle Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:09:08
A- A+ PAYLAŞ
Suriye tarafından düşürülen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait uçağın pilotlarından Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un ailesinin ümitli bekleyişi sürüyor. Aksoy’un babası Osman Aksoy, “Ümidimizi kaybetmedik, ümitle bekliyoruz. İnşallah sağlıklı bir şekilde kavuşuruz” dedi. 
 
Suriye tarafından düşürülen TSK’ya ait uçağın pilotlarından Yozgatlı Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’dan hala bir haber alınamadı. Kayıp pilotun babası Osman Aksoy, ümitlerini kaybetmediklerini belirterek, “Ümidimizi kaybetmedik, ümitle bekliyoruz. Devletimiz, büyüklerimiz bu iş için uğraşıyoruz. Görüyoruz gece gündüz kanallar ona kilitlenmiş. Sağlıklı şekilde çocuğumuza kavuşmak için ümidimizi kaybetmeden bekliyoruz. Vatanımız sağ olsun diyoruz, çocuğumuz seve seve göreve başladı. Daha genç, inşallah sağlıklı bir şekilde kavuşuruz” dedi.
 
Uçağın düşürülmeden üç gün önce oğlu ile teflonla görüştüklerini ifade eden Aksoy, “En son olaydan üç gün önce telefon görüşmesiyle görüştük. Çok iyi olduğunu, komutanlar tarafından sevildiğini, görevini seve seve yaptığını, bu şekilde telefon görüşmemiz olmuştu” diye konuştu.
 
Kendilerine henüz sağlıklı bir haberin verilmediğini ifade eden Aksoy şunları söyledi:
 
“Yetkililer derken zaten kanallardan seyrediyoruz. Belediye başkanımız, eş dost geldi. Orada abisi Malatya’da olduğu için kendi komutanları da onu bilgilendiriyor. Keşif uçuşları sürekli oluyor. Devletimiz bu vazifeyi vermiş, bunlar da keşif uçuşlarını sınırlarımızı korumak için yapıyorlar. Tabii abisi olayın içinde olduğu için arkadaşları, komutanları bu bilgileri veriyorlar. İlk günü zaten haberlerde pilotlarımız kurtuldu diye bir açıklama yapıldı. Ertesi gün Başbakanımızın açıklamaları da ‘aramalar yapılıyor, iki pilotumuz kayıp’ diye. Hala bugün 4’ncü günü devam ediyor. Şu anda sağlıklı bir bilgi yok. Geç saatlere kadar haberleri izliyoruz. İnsan kafasını yastığa koyduğu zaman rahat edemiyor. Ayakta durmak için de sağlığa ihtiyacımız var. En kısa zamanda çocuğumuzun iyi haberini alınca sevineceğiz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız