SON DAKİKA
SON DEPREMLER

UMKE Tatbikatları Tamamlandı

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:22:34
UMKE Tatbikatları Tamamlandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi  (UMKE) Bölge Tatbikatı ve Kampı yapılan tatbikatlarla sona erdi. 9 Haziran ile 11 Haziran günleri arasında yapılan tatbikata, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl'ün arama kurtarma ekipleri ile İnönü Üniversitesi'ne bağlı arama kurtarma ekipleri katıldı. Son gün yapılan tatbikatı, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Vali Yardımcısı Ahmet Said Kurnaz, Doğanşehir Kaymakamı Murat Irgatoğlu, Malatya İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay  Hasan Aksoy, Malatya İl Sağlık Müdürü Dr. Nail Umay, Malatya İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, Malatya Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Doçent Doktor Hilmi Ataseven, Afad İl Müdürü Hamza Demiralp izledi.

Doğanşehir ilçesinde 6.7 şiddetindeki depremin konu alındığı tatbikatta; depremin etkisiyle şarampole yuvarlanan araçtan 2 yaralı kurtarıldı. Aynı bölgeye yakın bir yerde ise yaya olarak yürürken yaralanan bir kişiye de ulaşıldı. 3 yaralı da arama kurtarma ekipleri tarafından bulundukları yerlerden alınarak, kara ambulansıyla Doğanşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı . Ekipler daha sonra gelen gelen ihbar üzerine; Sürgü Barajı'nın  üzerinde seyir halindeyken depremin etkisi ile baraj gölüne  uçan araçtaki iki yaralıyı botla kurtararak, kara ambulansıyla hastane ulaştırdılar.

Ekipler, tatbikatın gerçekleştirildiği Sürgü  Baraj Gölü yakınında bulunan  Devlet Su İşleri Yerleşkesi'nde ki dört  binada,  deprem nedeniyle enkaz altında kalan yaralılara müdahale ederek kurtarma çalışması yaptı.

UMKE’nin düzenlediği tatbikata katılan Vali Süleyman Kamçı konuşmasında; “Tarih boyunca insanlığın en büyük problemlerinden biri tabii afetler olmuştur. Deprem, sel, heyelan, yangın gibi afetler, hayatın bir parçası olarak hep yanı başımızda durmuş ve korkunç yüzlerini hiç beklenmedik zamanlarda bizlere göstermiştir. 1999 içerisinde yaşanılan 17 Ağustos Gölcük, 12 Kasım Düzce depremleri hepimizin hafızalarında tazeliğini korumaktadır. Yakın dönemde Uzakdoğu’yu yıkan tsunamiler, Amerika kıtasını tehdit eden kasırgalar, tabii felaketlerin kaçınılmaz olduğunu ve dünyanın neresinde olursak olalım bu felaketlerle birlikte yaşamak zorunda olduğumuzu göstermektedir.” ifadelerini kullandı.

“Bu afetleri ortadan kaldırmamız mümkün değildir” diyen Vali Kamçı konuşmasında ayrıca şunları belirtti;

“ Yapmamız gereken şey, bu afetlerden en az zararla kurtulmanın yollarım bilmek ve olası riskleri asgariye indirmek için azami tedbir almaktır. Yaşam alanlarımızda alacağımız basit tedbirler belki de bir felaket anında hayatımızı kurtaracak kadar önem kazanacaktır. Afetler konusunda eğitimli ve bilgili olmak hem kendi hayatımızı hem de sevdiklerimizin hayatını kurtarmamıza vesile olacaktır.

İşte bu hayati öneme sahip çalışmalarda kısa adı UMKE olan ULUSAL MEDÎKAL KURTARMA EKİBİ’nin her türlü şart altında yanımızda olacağını unutmamak lazımdır. Fedakâr, cefakâr, merhametli, donanımlı ve cesur insanlardan oluşan UMKE’nin ne kadar elzem olduğunu bu tatbikat sayesinde bir kez daha yakinen müşahede etmiş olacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Malatya Î1 Sağlık Müdürlüğü’ne ve etkinliğe vermiş oldukları destekten dolayı Doğanşehir Kaymakamımıza ve Doğanşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'ne bu kutsal görevlerinde üstün başarılar diliyor, Yüce Allah’tan ülkemizi, milletimizi ve bütün insanlığı afetlerden muhafaza etmesini niyaz ediyor, hepinize sevgilerimi sunuyorum” 

Tatbikatın; Malatya İl Sağlık Müdürlüğü'nün öncülüğünde,  Doğanşehir Belediyesi'nin katkılarıyla toplam 15 araç ve 120 personelle gerçekleştirildiği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız