SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ümmet İftarları Programı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:17:26
Ümmet İftarları Programı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Mısır ve Suriye Halkı İle Dayanışma Platformu, Ümmet İftarları programı kapsamında, Sümer Parkında hurma, simit, peynir ve suyla iftar yaptı. 

İftar sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Malatya Mısır ve Suriye Halkı İle Dayanışma Platformu Üyesi Abdulsamet Başaran, Mısır’da milyonlarca insanın İhvan-ı Müslimin önderliğinde darbeye direnmeye, Suriyelilerin de 3 senedir en ufak geri adım atmadan Baas diktatörlüğüne karşı mücadele ettiğini belirtti.

Mısır’ın bütün şehirlerinde can ve kan pahasına direniş hareketinin devam ettiğini, Suriye halkının ise üzerlerine yağan bombalara rağmen teslim olmadıklarını ifade eden Başaran, “Mısır ve Suriye’de direnen kardeşlerimiz asla yalnız değil. Biz, Mısır ve Suriye Halkı İle Dayanışma Platformu olarak bugün İslam coğrafyasının her karış toprağında direnen İslam erleriyle birlikte olduğumuzu, değerlerine ve hassasiyetlerine sahip çıkmak için yüreklerini ortaya koymuş kardeşlerimize destek olduğumuzu, bütün ümmete onur ve şeref dersi veren kardeşlerimize Allah’ın azameti ile selamladığımızı dünyaya haykırmak için toplandık. Türkiye’nin dört bir yanında Ümmet İftarları vesilesiyle bir araya gelerek İslam sancağını yükseltme direnişlerinin asla birbirinden ayrılamayacaklarını da ifade etmek istiyoruz” dedi.

Başaran, Mısır ve Suriye’de akan kanların boşa gitmeyeceğini belirterek şunları söyledi: “Bu kanlar İslam ümmetinin zafer yakıtları olacaktır. Biz cenneti yüreklerinde taşıyan insanlarız. Onların ne tanklarından ne de bombalarından korkuyoruz. Müslümanların dinleri ve özgürlükleri için ayağa kalkışlarını Allah destekleyecektir. Ne bombalar ne de darbeler Müslümanların bu şanlı isyanını engelleyemeyecektir. Mısır’da da, Suriye’de de eninde sonunda, onuru ve şerefi için direnen kahramanlar kazanacaktır” 

İftara, AKP Malatya Kadın Kolları, AKP Malatya Gençlik Kolları, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Malatya Şubesi, İnsani Yardım Vakfı ve Hanımeli Derneği de katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız