SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ümmetin Başı Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:59:18
A- A+ PAYLAŞ

İlahiyatçı-Yazar ve Eski Milletvekili Şevki Yılmaz, yüz yıldır Kuran’a hasret yetim bir ümmetin olduğunu savundu. 

Malatya Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Malatya Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen “Yetimler ve Kimsesizler” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Yılmaz, "Anası ölmüş yetim var. Babası ölmüş yetim var. Ana ve babası ölmüş yetimler de var. Bir de ana ve babası sağ olan yetimler var. Birde Allah’ın düzeninden uzaklaşmış, İslam’ın ilkeleri yerine şeytanın hile ve ilkelerini hakim kılmış Kuran’a yüz yıldır hasret yetim ümmet var. Kuran’ın yetimleri, namazın yetimleri. Bu ümmetin başı yok. Başını kopardılar. Ümmetin başı olsaydı, bugün bu konuşmaları yapmayacaktık"dedi.

Yılmaz,“Dicle kenarında bir kurt, bir koyunu yese, Allah adaleti gelir onu benden sorar” diyen Ömerler bu milletin başında olsaydı, bugün Afrika’da açlıktan ölen, kolundaki çocuğunu artık kaldıramadığı için yavrusunu çölde ölüme terk etmeye mecbur kalmış anneler ağlamayacaktı” dedi.

Konferansın düzenlenmesine katkıda bulunan AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ise, yetimlerin dinimizde önemli bir yer bulduğunu ifade ederek, “Bu dünya fani. Bu dünyada ne kadar hayır yaparsak, bizimle gelecek odur. 100 evin de olsa 1 evde oturacaksın. Milyar dolarları da yönetsen bir şey değişmeyecek. Makam, mevkiin olsa da mutlak hepsi sona erecek. Elimizde kalacak olan yapacağımız hayırlardır” diye konuştu.

Konferansa TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya'nın yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernek ve oda başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız