SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Umre Kayıtları Başladı

A- A+ PAYLAŞ

Müftülük, bu yıl umreye gitmek isteyen vatandaşlar için kayıtların başladığını, birinci tur için başvuruların 4 Şubat'a kadar kabul edileceğini açıkladı.

Müftülükten bu konuda yapılan açıklama şöyle:

"2010 yılında umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız için umre kayıtları başlamıştır.

Diyanet İleri Başkanlığı yoğun talepleri ile hacca gidemeyen ve hac farizasını yerine getiremeyen vatandaşlarımızın dilek ve temennilerini dikkate alarak umre programları düzenlemektedir.

Başkanlığımızın organizesi ile umreye gitmek isteyen vatandaşlarımızın sayısı her geçen gün artmaktadır. İlimizde 2007 yılında 354, 2008 yılında 760, 200 yılında ise 848 vatandaşımız başkanlığımızın organizasyonu ile umreye gitmiştir.

Bu yıl bahar, yaz ve ramazan turları olmak üzere bir haftalık, 10 günlük ve 14 günlük otel tipler, 20 günlük Normal tipler ve 14 günlük ve 26 günlük ekonomik tipler ile ramazanın tamamını kapsayan programlar planlanmıştır. Bu yıl ücretler geçtiğimiz yılın aynısı olup her hangi bir artış olmamıştır.

Birinci tur başvuru süreleri 04 Şubat 2010 da sona ereceğinde vatandaşlarımızdan bu turlara gitmek isteyenlerin kayıt süresi içerisinde işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Umreye girmek isteyen vatandaşlarımız, il müftülüğü ve ilçe müftülüğü umre büroları ve cami görevlileri, http://hac.diyanet.gov.tr veya http://malatyamuftulugu.gov.tr adreslerinden gerekli bilgilere ulaşabilirler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız