SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Umre Kayıtları Başladı'

A- A+ PAYLAŞ

Müftü Mehmet Sönmezoğlu, bu yıl umreye gitmek isteyen vatandaşlar için oluşturulan bürolarda kayıtların başladığını açıkladı.

Sönmezoğlu'nun umreye ilişkin açıklaması şöyle:

"2009 yılında umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız için ilimiz ve ilçe müftülükleri bünyesinde oluşturulan umre bürolarında umre kayıtları başlamıştır.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizesi ile Umreye gitmek isteyen vatandaşlarımızın talepleri sürekli artmaktadır. 2006 yılında 14.000, 2007 yılında 40.000 ve 2008 yılında 81.000 vatandaşımız umre ziyaretini ifa etmiştir. Buna göre;

İlimizden, Diyanet organizesi ile, 2006 yılında 200, 2007 yılında 354 ve 2008 yılında 760 vatandaşımız umreye gitmiştir. Bu demektir ki vatandaşlarımızın umreye olan talepleri her yıl artarak devam etmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı yoğun talepler nedeniyle hacca gidemeyen veya hac farizasını yerine getiren vatandaşlarımızın dilek ve temennilerini de dikkate alarak iyinin daha iyisini yakalamak için her yıl umre turlarını değerlendirerek zenginleştirmektedir.

Bu yıl 1 haftalık, 10 günlük ve 14 günlük Otel tip, 20 günlük Normal Tip ve 14 günlük Ekonomik Tip umre programına 26 günlük Ekonomik Tip ilave ederek toplam Bahar ve Yaz tur sayısını Ramazan Ayı turları hariç 63’ e çıkarmıştır.

1. tur başvuru süreleri 12 Şubat 2009 sona ereceğinden vatandaşlarımızdan bu turlarda gitmek isteyenlerin kayıt süresi içerisinde işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Diğer tur kayıtları devam etmektedir

Vatandaşlarımızdan umreye gitmek isteyenler, il müftülüğü ve ilçe müftülüğü umre büroları cami görevlileri ve Diyanet İşleri Başkanlığı http://hac.diyanet.gov.tr veya http://www.malatyamuftulugu.gov.tr/ adresinden geniş bilgilere ulaşabilirler.

Özellikle otel 1. ve 2. tiplerde kota uygulaması yapıldığından bu organizelerin ilk turlarında gitmek isteyenlerin işlemlerini zamanında yaptırmaları gerekmektedir.

Bu yıl düzenlenecek olan umre programlarının hayırlı olmasını dilerim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız