SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Umreden Nöbete!

A- A+ PAYLAŞ

AKP’nin 2007 seçimlerinden sonra uygulamaya koyduğu her hafta bir milletvekilinin katılımıyla gerçekleşen vatandaşın sorunlarını dinlemeye yönelik “Nöbetçi vekil” uygulaması 10 gün süren Umre ziyaretinden dönen AKP milletvekili Öznur Çalık’ın katılımıyla gerçekleşti.

İl binası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya İl başkan yardımcısı Hacı Bayram Yılmaz, Merkez ilçe başkanı Celal Ekici, Kadınlar kolu başkanı Emine Akkurt’la katılan milletvekili Çalık, vatandaşları dinlemeden önce gündeme ilişkin bir değerlendirme ve bilgilendirme konuşması yaptı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Milletvekili Çalık, 17 Nisan 1993 yılında yaşamını yitiren Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı rahmetle anarak ve vatandaşın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutlayarak başladığı konuşmasını kısa kısa bazı konulara değinerek sürdürdü.

Çalık, özetle “ 29 Mart seçimlerinden sonra basın mensupları ile ilk kez bir araya geliyoruz. Seçim sürecinde birçok sıkıntılar yaşadık. Diğer partilerle yarışmamızı demokratik kurallar çerçevesinde sürdüreceğiz ve siyasette her şeyin mübah olmadığını söyleyerek seçim sürecini başlattık ve sonuna kadar bu tutumumuzu sürdürdük. Adayımızı açıkladığımız tarihlerde yaptığımız anketlerin 29 Mart akşamında doğru olduğunu gördük. Vatandaş AKP’ye büyük teveccüh gösterdi. Herkese teşekkür ediyorum. Belediye başkanımızla birlikten kuvvet doğar anlayışıyla birlikte çalışacağız. Halkımızın, başkanımız Ahmet Çakır’a ve bize duyulan güvenini boşa çıkartmayacağız.

Seçim öncesi ilimize de gelen Çevre ve Orman bakanımıza verilen dosyamızda var olan konuların takipçisi olduk. Bu dosyanın içerisinde olan Sulama Birliklerin aktif hale getirilmesi, sulama kanallarının ıslahı, Derme Sulama Birliği projelerinin gerçekleşmesi gibi konuların takipçisi olduk. Kentsel dönüşüm projesi konusunda ise seçimlerden önce ne söz verdiysek bugün de sözümüzün arkasındayız. Bizim için önemli olan millettir. Milleti mağdur ettirmeyeceğiz ve haklarını sonsuza kadar koruyacağız” diyerek sürdürdü.

Bir basın mensubunun, “TOKİ tarafından yoksul kesime yönelik olarak yapacağı 360 konut sayısının az olduğunu bunun artırılması yönünde çalışmaların yapılıp yapılmayacağı” sorusunu Çalık “Türkiye’nin 16 ilinde uygulanan bir projedir. Bu ilk aşamadır, gönül ister ki 3 bin 600 adet yapılsın. Ama imkanlarımız yetersiz buna rağmen sayının artırılması için çalışmalarımız devam edecek."diye yanıtladı.

Bir gazetecinin “DSİ tarafından yerleşim alanlarının yoğun olduğu bölgelerde sondaj kuyuları açılıyor. Teknik uzmanlar bu durumun çok tehlikeli olduğunu söylüyor. DSİ başta olmak üzere ilgili kurumlar kamuoyunu tatmin edici açıklama yapmaktan kaçınıyorlar. Bu konuyu takip ediyor musunuz?” sorusuna Çalık,“ DSİ Bölge Müdürlüğü yer altı sularını zararsız bir şekilde kullanılacağı konusunda bizlere teminat verdi ve bu konuda basına açıklama göndereceklerini belirttiler. Eğer gelmemişse açıklamaların gönderilmesi konusunda tekrardan görüşürüm. Konuyu bizlerde hassasiyetle takip ediyoruz” yanıtını verdi.

Umre için Elazığ’dan uçak seferi yapılacağına kalkacağına ilişkin açıklamalar hatırlatıp "Malatya’dan niye kalkmıyor?” yönlü sorusuna Çalık'ın yanıtı “ Umreye Elazığ’dan uçak kalkması bizim için önemli değil, önemli olan Malatya’daki uçuşlardır. Bu konuda Erhaç hava alanı pistinde yapılacak onarım çalışmalarından sonra Havaalanımızın uluslar arası seferlere açılması bizim için önemlidir. Havaalanımızın pisti 220 kişilik uçakların inmesine uygun değil. Yedek pist yapılması konusunda bilindiği gibi 36 milyon TL harcama yapılacak. Yedek pistten sonra asıl pist bakıma alınacak. Bu bakımlar ve yapımlar sırasında pistin büyük uçakların da inebilmesi için değerlerin arttırılması konusunda çalışmalar yapılacaktır inşallah"” şeklinde oldu.

HABER: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız