SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Umudumuz Başbakan"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:58:09
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, 5084 sayılı yasanın uzatılması ile ilgili sanayicilere bilgi verdi. Oda olarak bir yıldan beri önemli girişimde bulunduklarını belirten Erkoç, "Bir yıl önce bu konuyu ilk kez Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz odamızı ziyaret ettiğinde dile getirdik. Bir yıldır bu girişimlerimizi yapıyoruz, son 3-4 aydan beri de kamuoyu ile paylaşıyoruz" dedi. 

Malatya 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Remzi Yaşar ve 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Vahap Erdem ile birlikte sanayicilere 5084'te gelinen süreci anlattı.

5084 sayılı yasadan istifade eden 49 ilin oda başkanları ile birlikte yaptıkları girişimleri anlatan Erkoç, şu bilgileri aktardı:

"Bu yasa ile ilgili ilk olarak geçtiğimiz yıl Sayın Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz'a durumu ilettik. Daha sonra 49 ilin oda başkanları bölge milletvekillerine konu ile ilgili detaylı bilgiler sunduk. Yine TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu başkanlığında bir araya gelerek konuyu hükümet temsilcilerine ilettik. Bununla da yetinmeyip, Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan ve ilgili bakanlarımıza yazılı taleplerimizi ilettik. Son olarak da geçtiğimiz ay yine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında 49 ilin başkanlarıyla Sayın Başbakan ile görüştük. O görüşmede bizzat Sayın Başbakanımız ile görüşme fırsatım oldu. Konuyu kendisine izah ettim, dosya sundum. O da Sayın Ali Babacan'ı yanına çağırarak bu konu ile ilgili bir çalışma yapılmasını istedi. O toplantıda Sayın Ali Babacan da yasanın uzatılmasının kendileri için bir sakıncası olmadığını belirtti. Oldukça olumlu gelişmelerdi bunlar. Hatta Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, kamuoyuna bu konuda açıklama yaptı. Ancak geçtiğimiz hafta Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan'ın, 'Yasa uzatılmayacak' yönündeki açıklaması bizi üzdü. Daha 15 günümüz var ve biz Sayın Başbakanımızdan umutluyuz."

"1 YILDIR ODA OLARAK KONUYU TAKİP EDİYORUZ"

Kamuoyunda, "Ticaret Odası konuyu neden takip etmiyor, yeni mi farkına varıldı?" şeklinde eleştirilerin olduğunu belirten Erkoç, "Bu konuda odamız gerekli hassasiyeti göstermiştir. Konu daha birçok kişinin gündeminde yokken biz geçen yıl bu konuyu gündeme getirdik ve ilgili makamlarla temas geçtik. Son 3-4 aydan beri de kamuoyu ve sizlerle konuyu paylaşıyoruz. Birkaç haftadan beri değil, 1 yıldan beri konuyu takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan sanayiciler ise, yasanın uzatılması ile ilgili mağduriyetlerinin büyük olduğunu kaydederek, bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu kararı tekrar gözden geçirmesini beklediklerini ifade etti. Sanayiciler, yasanın sona ermesiyle birlikte istihdamda ciddi sıkıntılar yaşanacağını söyleyerek üzerlerindeki yoğun vergi yükünün aşağı çekilmesi konusunda talepte bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız