SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Umudumuz İlkbahar Yağışları'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da geçen hafta yağan karın barajları doldurma açısından yeterli olmadığı, ümidin ilkbahar yağışlarında olduğu belirtildi. Barajlardaki doluluk oranının da geçen yılın aynı dönemine göre düşük olduğu bildirildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Malatya Şube Müdürü Mehmet Albostan, geçen hafta etkili olarak yağan karın barajları dolduracak nitelikte olmadığını belirterek, "Kuraklığın biraz azalması bakımından geçen hafta yağan kar çok iyi oldu. Ancak, barajları dolduracak oranda değil. Barajların dolması için yağışların periyodik olarak alınması gerekiyor. Ancak, ilkbahar döneminde, yani mart ve nisan aylarında ümitle beklediğimiz yağışlarla barajlarımızın yeterince dolacağını ümit ediyoruz" dedi.

Albostan, barajların doluluk oranını 1 Şubat 2007 ve 1 Şubat 2008 tarihi itibarıyla şöyle bildirdi:

“Çat Barajı, 288 milyon metreküp kapasiteli. Geçen yıl doluluk oranı 79 milyon metreküp iken bu yıl 42 milyon metreküp. Sultansuyu Barajı 53 milyon metreküp kapasiteli. Geçen yıl 31,8 milyon metreküp doluluk oranı varken, bu yıl 36 milyon metreküpe yükseldi. Sürgü Barajı, 70 milyon metreküp kapasiteli. Geçen yıl 45 milyon metreküp doluluk oranına ulaşmışken, bu yıl 32,3 milyon metreküpe düştü. Polat Barajı, 14 milyon metreküp kapasiteli. Geçen yıl 5 milyon metreküp iken bu yıl 3 milyon metreküpe düştü."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız