SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Umut-Der'den Kutlu Doğum Haftası Programı..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Umut Eğitim Gönüllüleri Derneği (Umut-Der) tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir program düzenlendi.

Afra Alış Veriş Merkezi'nde düzenlenen programa dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Yemeğin ardından başlayan programda Kur'an-ı Kerim okunarak slayt gösterisi yapıldı. Daha sonra bir konuşma yapan Malatya Müftü Yardımcısı Mahmut Karatepe, Kutlu Doğum Haftası'nın bugünlere kadar gelen güzel bir miras olduğunu belirtti.

Karatepe, "Sadece Diyanet İşleri Başkanlığı değil, tüm sivil toplum örgütlerimiz de çeşitli etkinlikler yaparak bu güzel haftanın daha coşkulu kutlanmasına vesile oluyor. Peygamber Efendimiz (SAV), yaşantısıyla insanları karanlıktan kurtarmış ve insanlığın önünü açmıştır. Müslümanların olduğu kadar tüm dünya insanlarının da Hz. Peygamber Efendimiz'e (SAV) ihtiyacı vardır. Bu çerçevede Peygamber Efendimiz'i (SAV) gerçek manada insanlara anlatmak ve tanıtmak her müminin asli görevidir. Hira Mağarası'nda ilk emri 'oku' olarak indirilen Kur'an-ı Kerim, kimsenin üstün olmadığını ve üstünlüğün ancak takvada olduğunu söylemiştir. Bu şuur ve ufukla insanlara hitap eden Peygamber Efendimiz'i (SAV) her yönüyle tanımamız ve tanıtmamız gerekir. Bu güzel programlar, bu amaç için güzel bir vesiledir" dedi.

Karatepe'nin konuşmasının ardından program, tasavvuf musikisinden eserlerin dinlenmesiyle sona erdi.

DERNEĞİN YARDIMLARI..
Bu arada, Malatya Umut Eğitim Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, bin 434 aileye yardım yaptı.

Umut Eğitim Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sevil Sarın, Sivas Caddesi'nde bulunan dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle fakir ailelere yardım yaptıklarını belirtip, "Peygamber Efendimizin 1434.doğum yıldönümü nedeniyle bu yıl bin 434 aileye, giyecek, gıda ve kırtasiye yardımı yaptık. Ayrıca, bu yardım kampanyasında 4 okulda fakir öğrencilere de kırtasiye dağıttık." dedi.

Umut Eğitim Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sevil Sarın ve dernek yönetim kurulu üyeleri, daha sonra dernek binasında bir kısım fakir aileye yardımı bizzat verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız