SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Umut Şerefhan Çayında..

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekili Mücahit Fındıklı, Şerefhan Çayı'nın Çat Baraj Gölü'ne aktarılması çalışmalarının sıkı bir şekilde takip edildiğini bildirdi.

AKP Malatya milletvekili Fındıklı, Çat Barajı'ndaki su seviyesinin önemli ölçüde düşmesi nedeniyle baraj gölünün beslenmesi için alternatif projeler üzerinde çalışmalar yapıldığını belirterek, "Çat Barajı'nın durumu ile ilgili olarak gerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız, gerekse de Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüz birtakım çalışmalar içerisinde bulunuyor. Bu çalışmalardan birisi de Çat Barajı gövdesinin hemen yanındaki Şerefhan Çayı ile ilgilidir. Şerefhan Çayı'nın Çat Baraj Gölü'ne
aktarılması hedefleniyor. Bu çaydan yıllık 10-15 milyon metreküp su aktığının tespit edildiği bizlere aktarıldı. Projeyle ilgili teknik çalışmalar devam ediyor. Biz çalışmaları her aşamada takip ediyoruz" şeklinde bilgi verdi.

Çat Baraj Gölü'ndeki su seviyesinin Malatya'daki Derme sulaması için çok önemli olduğunu vurgulayan Fındıklı, "Şerefhan Çayı'nın baraj gölüne aktarılması ile baraj gölünün seviyesi önemli ölçüde yükselecek. Bu durumda Derme sulama alanında sıkıntı yaşanmayacak. Biz bir an önce projenin hayata geçirilmesi çalışması içerisindeyiz. Çat Barajı üzerinde hidroelektrik santral yapımını üstlenen Karadeniz Holding yetkilileri de Şerefhan Çayı Projesi'nin hızlandırılması için her türlü desteği vereceklerini
belirtti" ifadelerini aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız