SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Umut Yıldızı' Projesi

A- A+ PAYLAŞ

Sokakta çalışan ve risk altında suça sürüklenmiş çocuklara mesleki beceri ve iş imkanı sağlanması amacıyla “Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi’ başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin öncülüğünde gerçekleştirilecek projenin tanıtım toplantısı Polisevi’nde yapıldı.

Toplantıya, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, İş-Kur İl Müdürü Yaşar Karataş, Milli Eğitim Şube Müdürü Yahya Yazgan, , Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Başkanı Ali Evren, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Bahadır Altaş ile Belediye ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Proje ile öncelikle 16/18 yaş grubu olmak üzere sorunlu çocuklar ve gençlerin uyum, iletişim ve mesleki becerilerinin geliştirilerek istihdam edilmeleri ve sosyal rehabilitasyonlarının sağlanması amaçlanıyor.

Proje hakkında slayt eşliğinde bilgi aktaran Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürü Yusuf Çakmak, İçişleri Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile diğer ilgili kurumların işbirliği çerçevesinde, sokakta çalışan ve risk altındaki çocuk ve gençlere yönelik istihdam sağlanması amacıyla başlatılan projenin ilk toplantısını yaptıklarını söyledi. Proje çerçevesinde kurum ve kuruluşların iş birliği ile öncelikle yürütme kurulunun oluşturulacağını söyleyen Çakmak, “Acil eylem planından sonra projenin tarafları arasında koordine gerçekleştirilecek. Üç ayda bir toplantı yapılıp, çalışmalar değerlendirilecek. Pilot uygulama yapılacak” dedi.

Toplantı sonucunda, katılan kurum ve kuruluşlardan ikişer isim belirlenerek, Proje Yürütme Kurulu oluşturuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız