SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Umuyor ve Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:47:42
A- A+ PAYLAŞ

Şeker Fabrikası’nda çalışan mevsimlik işçiler kadro istiyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, “Konuyla ilgili olarak Sayın Başbakanımız ile Şubat ayında görüşmüştük. Özellikle, belediyelerde çalışan sözleşmelilere kadro verilmesi tasarısı vardı. Ona dahil edilmesi için de Şeker Fabrikası’nda çalışan mevsimlik işçilerin dahil edilmesini talep etmiştik. Sayın Başbakan, ‘İşçilere yönelik bir çalışmamız yok ama ileriki dönemlerde olabilir. Arkadaşlar bir çalışma yapacaklar’ dedi. İnşallah, umuyor ve bekliyoruz. Şeker Fabrikası’nda çalışan mevsimlik işçiler kadro verilmesini bekliyoruz. 20 ile 25 yıldır fabrikaların çilesini çeken insanlarımız bunlar.

Türkiye genelinde yaklaşık 5 bin geçici işçimiz kaldı. Tüm kamu kurumlarında da yaklaşık 50 bin geçici işçi bulunuyor. AK Parti hükümeti döneminde, belki de cumhuriyet tarihinde bir ilk olarak Türkiye genelinde geçtiğimiz yıllarda 218 bin işçiye kadro verildi. 50 bin kişiye kadro verilmesi bir yük getirmeyecektir. Mevsimlik işçiler 5 ile 6 ay çalıştırılıyor. Daha sonra ise taşeron işçiler çalıştırılıyor. Onlara da paralar veriliyor. O da bir maliyettir. Sonuçta bu insanlar bu kurumlara gençliğini yıllarını vermişler. Önümüzdeki dönem en büyük sıkıntılarımızdan biri de eleman sıkıntısıdır. 1998’den beri şeker sanayisine sıfırdan işçi alınmadı.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız