SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Umuyorum ki O Sorun Aşılacak'

A- A+ PAYLAŞ

2009 - 2010 eğitim, öğretim yılı mesleki ve teknik okullar tarafından hazırlanan "Proje Tabanlı Beceri Yarışması" başladı.

Mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlardaki öğrenci ve kursiyerlerini ilgi ve yetenekleri doğrultusunda edindikleri mesleki ve becerilerini kullanarak girişimcilik, yaratıcı zeka, bilimsel düşünme, rekabet edebilme bilinciyle araştırmaya yönelmelerini ve teşvik edilmelerini, proje hazırlama ve uygulama deneyimi kazanmaları amacıyla gerçekleştirilen yarışma 10 alanda yapılacak. Bilgi ve iletişim teknolojileri, elektrik - elektronik ve otomasyon, kişisel ve sosyal hizmetler, moda tasarımı, sağlık hizmetleri, ticaret ve iş yönetimi, turizm hizmetleri, üretim ve mühendislik teknolojisi 1, üretim ve mühendislik teknolojisi 2 ve yaratıcı sanatlar alanında birinci olan projeler 1 - 5 Mart tarihleri arasında Gaziantep'te yapılacak olan bölge illeri yarışmasında Malatya'yı temsil edecek.

Öğretmen evinde gerçekleştirilen yarışma öncesinde bir konuşma yapan Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut, katsayı probleminin mesleki eğitim gören öğrencilerin morallerini bozduğunu savundu. Bulut, yaptığı konuşmada, "Sizlerin son yıllarda mesleki eğitimde göstermiş olduğunuz performans övgüye layık, çok değerli projeler. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu çalışmalarınızı çok değerli buluyoruz. Ancak zaman zaman sizlerin kat sayı problemi nedeniyle sıkıntı yaşayabiliyorsunuz. Bu konuda moralinizin bozulduğunu da biliyorum. Ama kesinlikle bunu çok da ciddiye almadan, performansınızı düşürmeden, moralinizi bozmadan bu çalışmalarınıza devam ediniz. Önünüzde duran bu katsayı problemi umuyorum ki aşılacaktır. Türkiye'mizin bu alandaki insan gücü sizlersiniz. Genç bir nüfusa sahibiz. Bu nedenle sizin önünüzde duran barikatların, engellerin acilen kaldırılması gerekiyor" dedi.

Mesleki eğitimin yaygınlaştırılması için son yıllarda yoğun bir çalışmada bulunduklarını kaydeden Bulut, "Mesleki eğitimin yaygınlaştırılması için yaptığımız çalışmalarda mesleki okullarımızın fiziki olarak kapasitesinin yetersiz olduğu bir noktaya geldik. Mesleki eğitimde yaptığımız sıçrama katsayı uygulaması nedeniyle akamete uğramayla karşı karşıya kalıyor. Ama ifade ettiğim gibi bunlar zaman içerisinde aşılabilecek konular. Öğretmenlerimiz başta olmak üzere öğrencilerimizin morallerini yükseltmemiz gerekiyor. 2009 - 2010 eğitim, öğretim yılı mesleki ve teknik okullar tarafından hazırlanan "Proje Tabanlı Beceri Yarışması" başladı. Malatya'da bu yarışmaya 12 okulumuz 51 projeyle katılıyor. Yarışmalar 2 gün sürecek ve öğrencilerimiz jüri karşısında projelerini anlatacak. Yapılacak değerlendirme sonrasında birinci olan projelerimiz seçilecek. Son yıllarda meslek oklularımız da yapılan projeler il dışında ciddi dereceler elde ediyor. Kamuoyunun gündeminde de mesleki okullarımızın çalışmaları vardı. Bu çalışmalarda kamuoyunun ilgisini çekecektir" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız