SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Umuyoruz Malatya'da Yayılır"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:27:02
A- A+ PAYLAŞ

Damla sulama yöntemiyle daha verimli ve organik sebze yetiştirilmesinin hedeflendiği ''Tohma'ya Su, Darende'ye Hayat'' projesinin ikinci etabı olan damla sulamayla meyve yetiştirme çalışmaları başladı. 

Darende Rafting ve Doğa Sporları Kulübü'nün koordinesinde, proje yürütücüleri Sebahattin Ateş ve Bedrettin Toprak tarafından daha önce sebze yetiştirilen uygulama alanı yanına kayısı, elma ve kirazdan oluşan 160 meyve fidanı dikildi. 

Coca Cola Hayata Artı Vakfı'nın finansal destek sağladığı projeyle ilgili bilgi veren firma Kurumsal İletişim Müdürü Erdal Kiraz, projeyle çiftçilerin sebzecilikte damla sulamaya geçmesini sağlayarak başarılı sonuçlar elde edildiğini anlattı. 

Projenin uygulama tamamlayıcısı olarak Malatya için önemli bir tarımsal faaliyet alanı olan meyveciliğin de ele alındığını dile getiren Kiraz, Darende'de meyve yetiştiriciliğinde damla sulama yönteminin uygulanabileceği bir alan oluşturulduğunu kaydetti. Kiraz, ''Umuyoruz ki, bu etkinliklerle Malatya ve çevresinde damla sulama sisteminin yaygınlaşmasında öncü ve de teşvik edici olunur. Buradaki projenin etkileri de hem bu bölgede hem de Malatya'da yayılır'' dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız