SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Umuyoruz ki Sıcak Suya Ulaşılır"

0
Güncellendi - 2017-01-04 17:18:43
A- A+ PAYLAŞ

Eskimalatya'nın Karahan Mahallesi’nde jeotermal su arama amaçlı sondaj çalışmasnı  Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yerinde inceledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen jeotermal su arama sondaj çalışmalarını yerinde inceleyerek, bilgiler aldı. Çalışmalar hakkında bilgiler veren Şantiye Şefi Uğur Çakar, Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış bir proje. Yaklaşık 4 ay sürecek sondaj çalışmamız. 2 bin 200 metre sondaj yapılacak. Jeotermal enerjide kullanılacak” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, yürütülen çalışmaların önemine dikkat çekerek, “MTA Genel Müdürlüğümüzün yaptığı alan taraması içerisinde ki biz bunu geçen yıl bu dönemde MTA Genel Müdürü, Müdür Yardımcıları ve daire başkanlarının  katılmış olduğu Ankara’daki bir toplantıda değerlendirmiştik. Malatya bölgesinde 2 sondaj vurulması noktasında karar çıkmıştı. Yeni makinaları buraya göndereceklerini söylediler. Yeni makinalar gelince de Battalgazi’deki bu bölgeye yöneldiler. Buradaki yapılan Jeolojik araştırmaları neticesinde bu bölgede sıcak termal suyun olabileceği bulgularına rastlanıldı. Bu etütler sonrası bu bölgede sondaj çalışması başlatıldı. İnşallah şantiye şefimizin de ifade ettiği gibi 4 aylık kısa bir zaman içerisinde burada 2 bin 200 metre derinlikte umuyoruz ki sıcak suya ulaşılır. Termal su olarak da vatandaşımızın hizmetine sunulur. Akabinde ikinci bir termal sondaj çalışmaları başlayacak. Artık o konuda da İspendere bölgesi ve başka bölgelerimizde de talepler var. Biz İspendere bölgesinde yeniden bir etüt yapılmasını istiyoruz. Bu konudaki ilk bulguların olumsuz olması hasebiyle buraya yönlendirme yapıldı. İnşallah burada olumlu sonuç alırsak ikinci ve üçüncü kuyularda daha ileriki aşamalarda yine bölgemiz içerisinde jeolojik etütler sonrası uygun görülecek yerlere kuyular vurulur. Malatya’da da bir termal suya kavuşmuş oluruz. Sonuç olarak hayırlı bir sonuca ulaşılmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • halil (7 yıl önce)
    inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • aşağışeherli (7 yıl önce)
    inşallah sıcak su cıkartda malatya nında termal suyu olur başka ilere gitmeyiz
    0
    0
    Yanıtla
  • fbay (7 yıl önce)
    inşallah bulunurrr
    0
    0
    Yanıtla