SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ünaldı'nın Kitabı Yayınlandı

A- A+ PAYLAŞ

Başbakanlık müşavirlerinden hemşehrimiz Cumali Ünaldı'nın "Sorunlarıyla ve Çözümleriyle Türk Tarımı" adlı kitabı yayınlandı.

1949 Malatya doğumlu ve Ziraat Mühendisi olan, yüksek öğreniminin ardından tarımla ilgili kamu kurumlarının çeşitli birimlerinde görev yapan Ünaldı, Malatya'da görev yaptığı dönemde kayısıda "Kaba Aşı" çeşidini bulup yaygınlaştırmıştı. 1986'da hükümet sözcüsü Hasan Celal Güzel'in, 1987'den itibaren de Devlet Bakanı Yusuf Özal'ın özel danışmanlıklarını yapan Ünaldı, 1990'da Başbakanlık Müşavirliği'ne atanmıştı. 1991'den sonra, mesleğiyle ilgili önemli çalışmalarda görev alan Ünaldı, 2004'ten itibaren bir süre Star Gazetesi yazar kadrosu arasında yeralmıştı. Şair yönü de bulunan Ünaldı'nın 6 şiir kitabı da yayınlanmıştı.

Ünaldı'nın, "Sorunlarıyla ve Çözümleriyle Türk Tarımı" konulu kitabı, Erguvan Yayınevi ve Dağıtım Firması tarafından yayınlandı. Ünaldı, 400 sayfalık kitabının önsözünde, "Tarımın sorunlarını çözmeden, ekonominin, dolayısıyla Türkiye'nin sorunlarını çözmek mümkün değildir.. Tarım bir ülkenin can damarıdır.. Türkiye'nin tarımı son derece sorunludur.. Türkiye'nin başarısı, tarımdaki başarısına bağlıdır.. Türkiye, tarımı sorun olmaktan çıkaracak tüm dinamiklere sahiptir.. Yeter ki uygulama kararlılığı göstersin.." şeklindeki saptamalarını ifade ettikten sonra, "Bu kitap, tarımın sorunlarının tespitinde ve çözümde ortak aklın oluşması çabasına bir katkı amacı gütmektedir.." diyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız