SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlginç Bir '15 Temmuz' Çalıştayı!

0
Güncellendi - 2017-04-19 14:56:45
İlginç Bir '15 Temmuz' Çalıştayı!
A- A+ PAYLAŞ

  • Üniversitenin düzenlediği çalıştayın konuşmacıları arasında FETÖ'den soruşturmaları sürenler de var..

İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nce  "acele" bir program olarak 29-30 Mart günleri arasında düzenlenen "15 Temmuz Çalıştayı", üniversite mensubu bazı konuşmacıları yüzünden ilginç bulundu. Konuşmacılardan üniversite mensubu 2'si hakkında halen FETÖ iddia ve suçlamasıyla adli soruşturmanın sürmesi, yine üniversite mensubu birinin de kurucu başkanı olduğu dernek hakkında FETÖ irtibatı iddiasıyla Valilikçe savcılığa suç duyurusu yapılmış olması, çalıştayı ilginç hale getirdi.

BAKAN DA UĞRADI AMA..

iha'nın haberine göre; Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve 2 gün sürecek olan çalıştayda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 15 Temmuz darbe girişiminin milletin iradesine karşı yapılmış bir girişim olduğunu ifade ederek, “Millet darbeye o gün dur dedi, hayır dedi, meydanlara çıktı, tanklara, toplara, tüfeklere karşı kendilerini siper etti, hayatlarını verdiler bu vatan için” diye konuştu.

15 Temmuz şehitlerini rahmetle andıklarını dile getiren Tüfenkci, “Bu milletin topyekun kendini ortaya koymasıyla beraber, bu hain darbe girişimi gerçekten başarılı olamadı. Ama bir tarih yazılsa, ileride sivil direniş nedir diye tartışılsa ben inanıyorum ki 15 Temmuz darbe girişimine karşı koyan bu milletin sivil direnişi en başa altın harflerle yazılacak. Düşünün o gün hiçbir sivil direnişçi, darbeye 'hayır' diyen hiçbir sivil unsur tek bir kurşun atmadan o darbeye, tanka, tüfeğe, topa, uçak bombalarına karşı durdu ve karşılığında hiçbir mermi atmadı. O gün hiçbir dükkan, iş yeri yağmalanmadı" diye konuştu.

15 Temmuz günü tarihte görülmeyen bir sivil direniş örneğini bu milletin gösterdiğini dile getiren Tüfenkci, “Bunun da ayrı irdelenmesi lazım. Orada hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan sadece milli iradeye sahip olanlar, sadece bu milletin birliğinden, beraberliğinden yana olanlar, 'Türkiye Suriyeleşmesin, Iraklaşmasın' diyenler o meydanlarda toplanmışlardı ve darbeye 'hayır' diyorlardı. Elbette ki darbe taraftarları da vardı. Elbette ki hainler de vardı. Darbenin başarılı olmasına dua edenler vardı, onları da biliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Darbe girişimi gecesi bombalanan bölgelerin Türkiye’nin terörle mücadele eden unsurları olduğunu kaydeden Tüfenkci, “Allah’a hamd olsun milletimiz o gün o darbeye dur dedi, inşallah 16 Nisan’da da milli iradeye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine de ‘evet’ diyecektir” şeklinde konuştu.

Mevcut parlamenter sistemin sürekli darbeler ürettiğini ifade eden Tüfenkci, “baktığımız zaman sistemin darbe üreten bir sistem olduğunu görüyoruz. Onun için bir daha Türkiye’de böyle kalkışmalar, darbe girişimleri olmasın diye sistemi tahkim ediyoruz” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise 15 Temmuz’un canlı şahitleri olduklarını dile getirerek, “Ama 15 Temmuzu yeteri kadar anlayamadığımızı söyleyebiliriz. 15 Temmuz girişimi sıradan bir darbe girişimi değildi. Bu ülke bir çok darbe girişimi yaşadı ama bu sadece bir yönetimi ele geçirme olarak görmek bence saflık olur. Bu girişim ülkemizi işgal ve iç savaşa götürmenin bir çalışmasıydı” diye konuştu.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay da FETÖ terör örgütünün kanlı darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde birlik ve beraberlik içerisinde güçlü bir duruşla akamete uğratıldığını ifade ederek, “Allah milletimizin yüzüne baktı, Cumhurbaşkanımızı korudu. Milletimizin birlik ve beraberliği ile şahlanışı ile daha gece yarısı olmadan bu darbe girişimi tümüyle boşa çıkarıldı” dedi.

KİMLER KONUŞMACI?

Çalıştayın davetiyesinde yer alan programa göre; 29 Mart Çarşamba günkü bölümünde Başkanlığını Prof.Dr. Ahmet Karadağ'ın yaptığı 1. Oturumun konusu "15 Temmuz'u Anlamak" ve konuşmacıları ise Prof.Dr. Berat Özipek ile Prof.Dr. Mustafa Çufalı; Başkanlığını Ferman Salmış'ın yaptığı 2. Oturumun konusu "Tanıklarla 15 Temmuz" ve konuşmacıları Abdurrahman Kurt ve H.Uğur Polat; Başkanlığını İnönü Üniversitesi Genel Sekreteri Prof.Dr. Hakan Erkuş'un yaptığı 3. Oturumun konusu "15 Temmuz ve Ekonomi" konuşmacıları Dr. Mehmet Babacan ve Doç.Dr. Recep Karabulut; konusu "15 Temmuz ve Medya" olan 4. oturumun konuşmacısı ise Şenol Göka.

Çalıştayın 30 Mart Perşembe günkü bölümünde tek oturum yapılacak ve çalıştay tamamlanacak. Başkanlığını Doç.Dr. Selahaddin Bakan'ın yaptığı konusu "15 Temmuz ve Dış Politika" olan oturumda Doç.Dr. Ali Osman Öztürk ve Prof.Dr. Abdulkadir Baharçiçek konuşacaklar.

FETÖ'DEN 2'Sİ HAKKINDA SORUŞTURMA SÜRÜYOR, 1'İNİN BAŞKANLIĞINI YAPTIĞI DERNEK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU VAR..

Bu arada, çalıştayın bazı konuşmacılarının  FETÖ iddiası ve suçlamasıyla kendilerinin ya da yöneticilik yaptıkları dernek  hakkında adli işlem yapılıyor olması, çalıştayı ilginç hale getirdi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, 8 Kasım 2016 günü FETÖ/PDY operasyonu kapsamında, üniversitedeki bazı akademik ve idari personelle birlikte, yapılmakta olan "15 Temmuz Çalıştayı"nın konuşmacıları arasında yeralan İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Abdulkadir Baharçiçek ile Yeşilyurt Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Recep Karabulut da gözaltına alınmışlar, ertesi gün sevkedildikleri Sulh Ceza Hakimliği'nce serbest bırakılmışlardı. Bununla ilgili soruşturmanın hala sürdüğü bildirildi.

Yine çalıştayın oturum başkanları arasında yeralan İnönü Üniversitesi Genel Sekreteri Prof.Dr. Hakan Erkuş'un kurucu başkanlığını yaptığı, 15 Temmuz sonrası, 2 Ağustos'ta kendini fesih kararı alan "Malatya Muhasebe ve Denetim Derneği" de, Eylül 2016'da Malatya Valiliği tarafından FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üyeliği, Mensubiyeti, İltisakı veya İrtibatı olduğu iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'na haklarında suç duyurusunda bulunulan 67 dernek arasında yeralıyordu.

Çalıştayın konuşmacılarından İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Berat Özipek , Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü Doç. Dr. Ali Osman Öztürk ve Başbakan Müşaviri Dr. Mehmet Babacan'ın ise Malatya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından 29 Mart Çarşamba akşamı saat 19.30'da Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Konferans Salonu'nda yapılacağı belirtilen “Türkiye’nin Sosyo-Politik Dönüşümü ve Sivil Toplum” konulu panelin de konuşmacıları olarak Malatya'ya geldikleri, bu isimlerin böylece  iki ayrı programa katılmış olacakları öğrenildi.

malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Troyka (5 yıl önce)
    Türkiye'nin en büyük handikapı, devlete kene gibi yapışan ve asla değiştirilmesine izin verilmeyen modern yeniçerilerdir. Rektörlerin yüzde 80 i tıp kökenli eğitimden geliyorlar. Ne yazık ki tıp fakületsi eğitiminde yönetim, maliye vs. okulutulmadığını herkes bilir ama kimse garipsemez. Acilen bu konuya el atılmalı, Tıpçıdan rektör, yönetici olmazzzz! Doktor doktorluğunu yapacak arkadaş. Onca sene anatomi, fizyoloji oku sonra gel bürakrasinin tepelerine karar ver. Yok öyle iş arkadaş. Tıp mezunlarını acilen rektörlükten el çektirilip yerine, idari ilimler mezunu insanlar getirilmesi gerekmektedir. Yoksa bunca kaynak, eğitim ve gençlik heba olmaya devam edecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (6 yıl önce)
    Yazıklar olsun size. Daha anlamadınız mı. Yakında bunlar sizden daha çok vatansever olacaklar. Az kaldı belki 15 temmuzu mumla ararız. Celali isyanını okuyun terörle ve vatan hainleri ile mücadele nasıl olurmuş görün. Arkadaşlar bazılarının DOĞRUSU RABBİMİN DOĞRUSUNUN ÖNÜNE GEÇMEYE BAŞLADI. Sonuç vahim. ÜNİVERSİTE BİTTİĞİ İÇİN YORUM YAPMIYORUM. Yakında akademik ilanlarda tarikat adı yazılmaya başlanacak. Belediyenin orta refüjdeki ağaç değişiminin hesabı sorulmayacak mı. Sayın gazete sahipleri ağaçların tekinin 900 lira olduğu söyleniyor. Üniversitede BİLİM yapılmıyor. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (6 yıl önce)
    15 temmuz abd,cıa destekli deniyor Kardeşim onlar rezayı bir yıldır tutukluyor Bankamızın müdürünü tutukluyor biz niye 15 temmuzla iniltili bir abd liyi tutuklayamıyoruz. Mesela Adil öksüzü arayan konsolosluk görevlisini alın bakalım sorguya ama yok herşey lafta.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozz (6 yıl önce)
    16 nisan sonrası nı bekleyelim.ilginç çalıştayın ilginçliğinin cevabı ortaya çıkacaktır.kurtların koyun postuna girdiği o çalıştay resimlerine iyi bakın.Ahmet Kızılay iyi bir insan iyi bir hekim olabilir ama hiçbir zaman iyi bir rektör ve yönetici olamaz.çünkü etrafı ve tercihleri yanlış. Onu çoook sıkıntı ya sokacaklar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut (6 yıl önce)
    Eczacılığın dekanı Kars Kafkas Üniversitesi Biyoloji bülümünden üstün nitelikleri nedeniyle İnönü Üniversitesi Biyoloji Bölümüne getirildi, sonra Biyoloji Bölümü'nden mesleki bakımdan hiç alakası olmadığı halde eski rektör Cemil Çelik tarafından Tıp fakültesine atandı, sonra TURDAT diye bir gurup kurup rektörlük seçimine doğru şimdiki rektör Kızılay'a hoca arkamda 30 tane akademisyen var sana 30 tane oy getiriyorum deyince seçim sonrası dağıtılan payelerden ona da Eczacılığın dekanlığı düştü.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Tek (6 yıl önce)Turgut isimli kullanıcı yorumuna
    Aciklama icin tesekkurler Turgut Bey kardesim...Universitemiz iste bu yonetim zihniyeti yuzunden basarili olamaz ve ehil kisiler ayrilir...Eczacilikta Prof Goknur Aktay veya Prof. Kadir Batcioglu herhalde rektorle ayni siyasi ve dini goruse sahip degiller veya eczaciligi Malatya da kuran, uzun sure dakanligini yapan sayin Goknur Aktay herhalde yetersiz sayin rektore gore.. Simdi bazi rektorun yanci elemanlari yazarlar sayin Prof. Goknur Aktay hakkinda sorusturma var diye. Efendim, FETO uyesi olmakla suclanan mevcut yonetimdeki hocalar, ki bunun anlami gunumuzde "vatan hainligi", rektor yardimciligi, dekanlik gorevlerine devam ederken, Sayin Prof. Aktay'in sorusturmasi sadece bir ogrenciyle ilgiydi. Bilginize..
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut Reisoğlu (6 yıl önce)Murat Tek isimli kullanıcı yorumuna
    Murat Bey, çok haklsınız Prof.Göknur Aktay kesinlikle dekan olarak atanması gereken tek kişi. Aynı zamanda MİKAD başkanı, üniversiteye çok şey katabilirdi.Rektörün mutlaka yönetim ekibinde yer vermesi gereken birisiydi ama malesef verilmedi.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    sayın rektör , hızlı bir siyasetçi görünümünde ,bilim adamından ziyade akp li bir vekil gibi davranıyor.bu yanlış mı ?yanlış olmasa gerek, böyle olursan malatya için bulunmaz bir rektörsün ,ben böyle olacağım diye söz verdi çünkü.şimdi de gereğini yapıyor.tebrik ediyorum.malatya Hilmioğlu döneminde çok yıprandı ,o söz vermemişti.ortadaki de söz verip yapmamıştı.hangisi doğru sizce...
    0
    0
    Yanıtla
  • Cesamin ÖZKAN (6 yıl önce)
    Bu ilginç faaliyet ile FETÖ ve AKP nin ne kadar iç içe bir yapılanmalar oldukları net gözüküyor. FETÖ mensupları için '' Ne istedilerde vermedim '' diyen bir parti genel başkanının bu itiraf ettiği eylem Türk Ceza Kanununda hangi maddeye tam oturur çok açık. Malatyalı akıllı hemşehrilerim sanırım bu duruma bıyık altından gülüyordurda ama beklenen ona yakışan tavrı almalarıdır. Ben iyi hatırlarım böyle komik siyasal olaylara Malatyalı çok imalı eleştiri yapardı ve Türkiye ortalamasının üzerinde olurdu. Artık Malatyalı kendisine yakışanı sergilemeli ve bu komedi içerisinde yer alıpta Malatya'ya yararları dokunmayanlara hak ettikleri dersi vermelidir. Buna Malatya da etkisiz muhalefet yapan CHP yi ve özellikle Veli Ağbabayıda eklemelerinide belirtmek isterim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (6 yıl önce)
    Bilip bilmeden öğrenmeden araştırmadan bu kelimeler rastgele kuşbakışı görünüşle yazmak gibi olmuş MURAT TEK beyin yazdıkları. Bütün basında çıkmasına bilinmesine rağmen yanlış yorumlar yazmışsınız. Ahmet Hoca ne yapsın.Borç olmasaydı ne yatırımlar yapardı. Tayyip baba türkiyeyi borç batağından bugünlere getirdi.Şimdi ımf ye biz borç veriyoruz.Yani anlayacağınız Ahmet hoca süper beyinli bir bilim adamıdır.Sabırlı olmak gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Degerli hemsehrim, 1. Bana arastirmadan bilmeden yazmissiniz diye bir yorum yapmissiniz ancak asil arastirmayan, bilmeden yazan sizsiniz maalesef. Turkiye'nin IMF e borc falan verdigi yok. IMF tum uye ulkelerden topladigi parayla yeni bir fon olusturmaya karar verdi. O fona da tum uye ulkeler belli miktarlarda para yatirdi. Turkiye'nin verdigi para bu fona verilen paradir. Bu fonu da yine ulkemize borc olarak geri veriyorlar merak etmeyin. Yani verdigimiz parayi, borc olarak geri alip ustune birde faiz oduyoruz... 2. Ahmet Hoca ne yapsin demek ne demek kardesim. Sayin rektor, bilmem kac senedir universitede hoca degil mi? Universitemizin, TOTM'nin durumunu, borcunu, hocalarin durumunu bilmiyor muydu rektor adayi olurken? Oy isterken, bunlari duzeltecegim, soyle yapacagim, boyle yapacagim diye oy istemedi mi diger hocalardan..Simdi cikip cok borc var, yatirim yok demesi sacma gelmiyor mu sana? Adama demezler mi madem aglayacaktin niye rektor adayi oldu diye.. 3. Ben zaten sayin rektorun doktorluguna, iyi bir insan olmasina lafim yok. Lafim idareciligine..Maalesef idarecilik vasiflari yok..Boyle yazmak hos degil, ancak Malatyamizi idare eden mevcut Darende cemaatinin universitede sectirdigi bir hocadir. Rastlantiya bakin ki Buyuksehir belediye baskani darendeli, rektor darendeli vs. daha istersen bir arastir daha malatya da kac tane kurum muduru darendeli..sen iyi arastirma yaptigini dusunuyorsun ya :) saygilar
    0
    0
    Yanıtla
  • salim boztaş (6 yıl önce)Murat Tek isimli kullanıcı yorumuna
    murat yazdığın yorumun içeriği çok önemli değil de darendelilerin sakıncası nedir acaba. bunu bir açıklasan da öğrensek. darende de malatyanın diğer ilçelerinden biridir. örneğin akçadağlı olsa çok güzel. doğanşehirli olsa harika. ama darende li olursa olmaz. bunu yazmanız eğitim düzeyiniz hakkında ipucu veriyor. yada darendeli darbesi yemişliğinizi
    0
    0
    Yanıtla
  • murat tek iyi araştır iyi .........rektör hoca hekimhanlı ......aynı birisi gibi laf olsun diye konuşuyon
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (7 yıl önce)
    TÖTM'de 30'a yakın Hocanın Rektör ve Başhekim ile uyum sorunu yaşadığından şimdiden ayrılmak istediğini hastanenin tamamı biliyor.Yönetimin bu insanları kazanmak yerine kaybetme mantığından vazgeçmediği müddetçe TÖTM iflas etmiş olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • israfil çatalkaya (7 yıl önce)
    bu işi sadece etiketi olanlar biliyor normal vatandaş hiç bir şey bilmiyor , Ya aBD aBD DENİLİYOR BAŞARISINDA SÖZ EDİLİYOR onlar gibi bazı konuşmalara normal kişileride çıkarın belki sizin görmediğinizi görmüş olabilir . Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayati (7 yıl önce)
    Eczacılık Fak öğrencisiyle hocasıyla idari personeliyle kan ağlıyor. Herkes işinden gücünden nefret eder oldu. Öğrenci Fakültesi'nden soğudu. Nedense rektör kör sağır dilsiz. Defalarca anlatıldı sıkıntılar ama böyle umursamazlık görülmedi. Fakültede sadece dekan ve iki yardımcısı mutlu. Demekki rektör bey için o üçünün mutluluğu yeterli, gerisinin canı cehenneme.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Tek (7 yıl önce)
    Sayin rektor kendi alaninda cok basarili, etrafinda sayilan, sevilen bir kisi olabilir, kisiligine, mesleğine hicbir sekilde soz etmek haddime dusmez ama idarecilik, vizyon sahibi olmak bambaska birseydir...Bazi vasiflar gerektirir. Universitemizde rektorluk yapmis en vizyon sahibi, karizmatik kisi goruslerinden dolayi ister sevin ister sevmeyin sayin Fatih Hilmioglu'dur. Maalesef ulkemizde olan "bize bizden adam lazim" mantigi yuzunden onun donemindeki 8 yilda iktidar gerekli yardimi universitemize yapmadi...Kim kaybetti tabiki ogrenciler, universitemiz ve malatyamiz..Guya bunu muslumanlik adina yapan hukumet ve protestocu muslumanlar, peygamber hadisini hatirlamamaya ozen gosterdi: "Isi ehline veriniz." Sayin Cemil Celik hocayi da sevmez cogu kimse ancak cok buyuk isler yapti..otel, karaciger hastanesi, hukuk, dis hekimligi, su urunleri, ziraat fakulteleri, yabanci ogrenci kabulu hep onun doneminde oldu.. Gelelim mevcut Sayin rektorun icraatlarina: 1. Universitemizin en onemli ve taninmis hocalarindan olan Ramazan Ozdemir ayrildi..Gitti Istanbulda da eger bazi sartlar saglansaydi kalabilirdim dedi.. 2. Bilmem takip ediyor musunuz ancak universitemize son 3-4 aydir tek akademisyen alinmadi..(Devlet planlama Teskilati websayfasinda devlet kadrosuna alinacak tum memurlarin/iscilerin kadrolari yayinlanmasi zorunludur. Oradan takip edebilirsiniz) 3. Hakkinda supheler bulunan, sorusturmalari devam eden hocalari hala makam mevkide tuttugu yetmezmis gibi, bir de arkalarinda durdu.. 4. Mesela Eczacilik fakultemizde profesor kadrosunda dekanlik yapabilecek kisiler varken tuttu tip fakultesinden hoca atadi dekanliga...Bunu da aciklamasi lazim, niye? Bazi fakultelerde dekanliga da kendisi bakiyor profesor olmadigindan ki hadi bunu anliyoruz. Sayin rektor hocam, gectigimiz 6-7 ay gosterdi ki, iyi bir adama benziyorsun, ancak idarecilik vasfin yok, zayif kaliyorsun....Yazik, Malatya ve universitemiz en az 4 yil daha kaybetti.
    0
    0
    Yanıtla