SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversite- ABİGEM İşbirliği

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi ile Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi'nin (ABİGEM) bundan böyle işbirliğine daha ağırlık vereceği bildirildi.

İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İsmail Özdemir, İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Recep Güneş, Dekan yardımcısı Doç.Dr. Fikret Otlu, Malatya ABİGEM Yönetim Kurulu Başkanı Selahaddin Dağıstanlı ve Malatya ABİGEM Direktörü Murat Ocak İnönü Üniversitesi Misafirhanesi'nde bir toplantıda bir araya geldi.

Malatya ABİGEM'in sosyal sorumluluk kapsamında gerçekleştirdiği bu tür toplantıların çok olumlu ve memnuniyet verici olduğunu dile getiren Prof. Dr. Recep Güneş "Malatya ABİGEM'in sadece Malatya iş dünyasına ve ekonomisine yönelik değil, üniversite öğrencilerimize yönelik de gerçekleştirdiği eğitimler, öğrencilerimizin kendilerini geliştirmesi adına ve gelecekte kendilerini iş yaşamına hazırlamaları açısından önem teşkil ediyor. Konusunun uzmanı kişilerin Malatya'ya gelerek verdikleri eğitimler sayesinde öğrencilerimiz salt üniversite eğitiminin yanı sıra, üniversitemiz harici kaliteli eğitime ulaşmalarını kolaylaştırıyor" dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir ise Malatya ABİGEM'in 6 yerel ortağından birisinin de İnönü Üniversitesi olduğunu hatırlatarak, "Malatya ABİGEM, kuruluşundan bugüne kadar yaptığı çalışmalar, verdiği hizmetler ve gerçekleştirdiği faaliyetler ile Malatya ekonomisine, eğitimine ve sosyal yaşamına katma değer sağlamıştır. Kuruluşunun üzerinden çok süre geçmemesine rağmen yaptıkları işler, Malatya'ya daha çok hizmet edeceklerinin açık kanıtıdır" diye konuştu.

Malatya ABİGEM adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Selahaddin Dağıstanlı da, "Malatya ABİGEM Yönetim Kurulu başkanı olarak öncelikle arkadaşlarımızın gayretli çalışmalarını kutluyorum. Biz ABİGEM olarak 1 yılın sonunda geldiğimiz noktaya dönüp baktığımızda başarılı işler çıkardığımızı görüyoruz. Ticaret Borsası için yapılan kümelenme projesinin başarısı, özel firmalarımız için yapılan Ar-Ge projelerinin başarısı, yine firmalarımıza yönelik kurumsallaşma, fizibilite, pazar araştırması başta olmak üzere yapılan danışmanlık hizmetleri, 35'in üzerinde verilen eğitimler ve bu eğitimlere katılan binin üzerinde katılımcı hemen sayabileceğimiz ve 'yüz akı' diye değerlendirebileceğimiz gerçekleştirilen faaliyetlerimizdir. Malatya ABİGEM olarak önce Malatya'mız sonra bölgemiz ve nihayetinde ülkemiz yararına çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Bu arada, Malatya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi'nin 29-30 Aralık 2009 tarihlerinde İnönü Üniversitesi öğrencilerine yönelik olarak, İnönü Üniversitesi Kütüphane Seminer Salonu'nda düzenlediği "Takım Çalışması ve Motivasyon" eğitiminin tüm gelirini eğitime katkı kapsamında İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne bağışladı.

Yemek sonunda Malatya ABİGEM Direktörü Murat Ocak, Dekan Prof. Dr. Recep Güneş'e bağış çekini verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız