SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Üniversite Arka Bahçe Değildir'

A- A+ PAYLAŞ

MHP İl Başkanı Ömer Ekici, AKP'nin belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileri ile milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirilen aylık olağan koordinasyon toplantılarından sonuncusunun İnönü Üniversitesi Havuzbaşı'nda yapılmasına sert tepki gösterdi.

Ekici, düzenlediği basın toplantısında tepkisini şöyle dile getirdi:

"İnönü üniversitesinin kuruluşundan bu güne belki de Malatya da değil Türkiye’de bilim yuvalarında bir ilke şahit olduk.

AKP iktidara geldiği günden bu yana devlet kurumlarını kendilerinin yan kuruluşu olmaya mecbur tuttu. Olmayanları da kamuoyunda yıpratma kampanyalarının hedefi haline getirdi. Bu geçen süreç içerisinde bunları hep yaşadık.

Ama bir bilim kurumu olan İnönü üniversitesinin bir partinin yan kuruluşu gibi kullanılmasına üzüntüyle ilk defa şahit olduk.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak Sayın Rektörü uyarıyoruz. Üniversite AKP’nin yan kuruluşu değil arka bahçesi hiç değil mangal partisi yapılacak mesire alanı gibi görülmesine müsaade etmeyeceğiz. Herkes haddini ve görevini bulunduğu kurumu iyi bilmek iyi algılamak durumundadır.

Malatyalı İnönü Üniversitesinden de çok şey beklemektedir.

Üniversite AKP’nin yan kuruluşu değildir, böyle göstermeye kimse kalkışmamalıdır. Geçmişte üniversitenin bir zihniyetin arka bahçesi gibi kullanılmasından Malatyalı çok rahatsız olmuştur. Tekrar bir başka üzüntüyü Malatyalıya yaşatmak kimsenin hakkı değildir.

Sayın Rektörü bu konuda hassasiyetlerimizi iyi algılamasını bu tür tarafgirliğin üniversite bünyesinde tekrarlanmaması için gerekli özeni göstermesini bekliyor talep ediyoruz.

Malatya’nın ve üniversitenin hassasiyetleri Milliyetçi Hareketinde hassasiyetleridir. Bu hassasiyetlere özen göstereceğimizi ve takipçisi olacağımızı yanlışları görmezden gelmeyeceğimizi ifade ediyor saygılar sunuyorum."

TESİSLER ÖZEL İŞLETMEYE AİT
Bu arada, Merkeze bağlı Yaygın beldesi Belediye Başkanı İrfan Karataş da konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Belediyemizin fiziki yetersizliği nedeniyle toplantıyı üniversite tesislerinde düzenledik" dedi.

İrfan Karataş, toplantı yeri olarak üniversite içerisinde özel işletme durumunda bulunan ve bütün vatandaşlara açık olan Havuzbaşı'nı seçtiklerini, bunun farklı bir şekilde yorumlandığını sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız