SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversite Balı 60 TL

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:15:47
Üniversite Balı 60 TL
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Arıcılık Programı Bölümü’nün ürettiği doğal balın kilosunun 60 TL’den satıldığı bildirildi. 

Hekimhan İlçesi Mehmet Emin Sungur Meslek Yüksekokulu Arıcılık Programı ile İnönü Üniversitesi Arıcılık Merkezi tarafından üretilen doğal balların satışa sunulduğu açıklandı. Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi’nin (BAP) desteklediği bir proje kapsamında üretilen doğal ballar, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da satışa çıkarıldı.

Genel olarak geven ve kekik bitkisinin bulunduğu Beydağı Ballık Dere Mevkii’nde üretilen doğal balın kilo fiyatının 60 TL.olarak belirlendiği kaydedildi. Yoğun talep nedeniyle petek balın tükendiği, süzme bal satışının ise devam ettiği öğrenildi.

Doğal baldan Malatya halkının da yararlanmasını beklediklerini ifade eden Hekimhan Mehmet Emin Sungur Meslek Yüksekokulu Arıcılık Programı ve Arıcılık Merkezi yetkilileri, gelecek yıllarda doğal bal ile birlikte arı sütü, polen ve propolisin de üreteceklerini kaydettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız