SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversite- Büyükşehir İşbirliği

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:53:42
Üniversite- Büyükşehir İşbirliği
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ile Malatya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan “Kent Parkı Peyzaj Tasarım Projesi”nin sergisi ve ödül töreni yapıldı.

Malatya’nın gelişmekte olan bölgesi Fahri Kayahan Bulvarı için hazırlanan projeler Malatya Büyükşehir Belediye Binasında sergilendi. Aynı zamanda dereceye giren projelerin de ödüllendirildiği serginin açılışına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Türköz, İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.

Yaşanılabilir şehirler açısından yeşil alanların önemini vurgulayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, hazırlanan her projenin ayrı bir değer taşıdığını ve bundan sonraki çalışmalarında da Peyzaj Mimarlığı Bölümünün desteğini almak istediklerini söyledi.

İnönü Üniversitesi ile Malatya Büyükşehir Belediyesi arasındaki bu ve benzeri çalışmaların önemini belirten İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Türköz, Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim elemanlarını ve öğrencilerini bu çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent Yılmaz, henüz ilk mezunlarını veren genç bir Bölüm olduklarını belirterek, yaşadıkları kentin açık yeşil alanlarının düzenlenmesi ile ilgili peyzaj tasarım çalışmalarında, belediye ile ortak çalışmalar yapmanın zorunlu olduğunu belirtti. Peyzaj mimarlığı mesleğinin bölge için önemini vurgulayan Doç. Dr. Yılmaz, bu işbirliğinin daha da geliştirilerek devam etmesi gerektiğini ifade etti.

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent Yılmaz ve öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fürüzan Aslan’ın sorumluluğunda yürütülen peyzaj projeleri, Fahri Kayahan bölgesinde kent parkı olması düşünülen yaklaşık 24.000 m2 lik alan üzerine tasarlandı.

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü 3’üncü sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan ve jüri değerlendirmesi sonucunda derecelendirilen ilk 3 proje, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ödüllendirildi. 

Dereceye giren ilk üç projeden 1’inci proje Muhammet Furkan Çelik, 2’inci proje Güngör Ortaç ve Dilan Banisi, 3’üncü proje ise Gamze Kılınç, Furkan Dağhan ve Furkan Doğan tarafından çizildi. 

Yapılan konuşmalardan sonra projeleri dereceye giren öğrencilere ve projeleri ile sergiye katılan öğrencilere Teşekkür Belgesi ve plaketleri verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız