SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Üniversite Gençliğinin Profili'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi'nde öğrencilere yönelik yapılan ankette ilginç sonuçlar çıktı.

Malatya İnönü Üniversitesi Sosyoloji bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Vehbi Bayhan tarafından 2001 yılından bu yana üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilere yönelik anket çalışmasının bu yılki sonuçları açıklandı. İnönü Üniversitesi'ne ilk kez bu yıl kayıt yaptıran öğrencilerden 2 bin 504'ünün katıldığı "Üniversite gençliğinin sosyoloji profili" anketinde öğrencilerin genel durumları hakkında önemli bulgulara ulaşıldı.

YÜZDE 92'Sİ ÖZEL DERSHANEYE GİTMİŞ
Üniversiteye hazırlanmak için öğrencilerin yüzde 21'nin 1 yıl, yüzde 42'sinin 2 yıl, yüzde 23'ünün 3 yıl ve yüzde 4'ünün ise 4 yıl ve daha fazla dershaneye gittiğini ifade ederken, yüzde 8'i dershaneye gitmediğini aktardı. Bu durum, öğrencilerin üniversiteyi kazanmak için yüzde 92'sinin özel dershaneye gittiğini ortaya çıkarttı.

İLK GİRİŞTE ÜNİVERSİTEYE KAZANANLAR AZ
"Üniversiteyi kaçıncı ÖSS girişinizde kazandınız?" sorusuna verilen yanıttı ise; öğrencilerin yüzde 34'nün ilk sınava girişte, yüzde 30'unun üçüncü sınava girişinde ve yüzde 10'unun dördüncü sınava girişinde ve yüzde 5'nin ise beşinci ve daha fazla sınava girişte üniversiteye kazandığını aktardığı kaydedildi.

POP MÜZİK SEVİYOR, DİZİ FİLM İZLİYORLAR
Öğrencilerin yüzde 90'ı internet kullandığını belirtirken, en çok okudukları kitap türünün roman ve hikaye gibi edebi eserlerin olduğu, en çok beğendikleri müzik türünün pop müzik, en çok televizyonda izledikleri programın dizi film olduğu ve en çok sevdikleri spor türünün ise futbol olduğu belirlendi. Öğrencilerin yüzde 91'i cep telefonuna sahipken, öğrencilerin ailelerinin yüzde 74'ünün ev sahibi, yüzde 37'sinin otomobil sahibi yüzde 48'inin bilgisayar sahibi olduğu kaydedildi.

EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK
Öğrenciler toplumda en iyi ve en saygın mesleğin doktor ve öğretmen olduğunu belirtirken, Türkiye'nin en önemli sorununun ise işsizlik olduğunu ifade ettiler.
"Türkiye'nin sezi göre en önemli sorunu nedir?" sorusuna öğrencilerin yüzde 50'si işsizlik, yüzde 17'si terör, yüzde 10'u eğitim ve sağlık, yüzde 7'si yolsuzluk ve rüşvet, yüzde 5'i demokratikleşme ve yüzde 1'i ise çete ve mafyalaşma olarak cevap verdi.

ÖĞRENCİLERDE YURTDIŞI ÖZLEMİ
"Yaşamak üzere yurtdışına göç etmek konusunda ne düşünüyorsunuz?" sorusunda öğrencilerin yüzde 57'sigeri dönmek üzere yurtdışına gitmeyi isterken, yüzde 9'u da geriye dönmemek üzerine yurt dışına gitmeyi düşünürken, yüzde 32'side yurt dışına gitmeyi düşünmediğini ifade etti.

EN ÇOK ORDUYA GÜVENİYORLAR
"En fazla güvendiğiniz kurum hangisidir" sorusuna da, öğrencilerin yüzde 23'ü ordu, yüzde 18'u hiçbir kuruma güvenmediğini, yüzde 12'si TBMM, yüzde 11'i polis, yüzde 9'u hükümet, yüzde 8'i mahkemeler ve yüzde 7'si üniversiteler cevabını verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız