SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üniversite Hastaneleri İçinde 3'üncü Sıradayız"

0
Güncellendi - 2018-01-15 03:28:28
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) Genel Sekreteri Hakan Odabaşı, Genç MİAD Grubu Başkanı Murat Gönültaş, grup üyeleri ve MİAD Kadın Kolları Başkanı Selin Yurdakul ile kadın kolları üyeleri İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ı ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında dernek üyeleri ilk önce hastane konukevini ziyaret etti. Burada Rektör Kızılay, üniversite hakkında üyelere bilgilendirmede bulundu.

İnönü Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Hakan Erkuş ise üyelere konukevini gezdirerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Daha sonra dernek üyelerini rektörlük makamında ağırlayan Rektör Kızılay, İnönü Üniversitesinin Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden biri olduğunu belirterek, "Kuruluş sıralaması olarak Türkiye'de beş üniversiteyle birlikte 14. sırada yer alıyor. Üniversitemiz 43. yaşına girdi. Ben de üniversitenin 14. rektörüyüm" ifadelerine yer verdi.

Rektör Kızılay, MİAD'nın Malatya'nın gururu olduğunu kaydederek, "Sizlerle birlikte olmaktan, sizleri üniversitemizde ağırlamaktan gurur duyuyorum. MİAD Türkiye çapında faaliyet gösteren derneklerle yarışabilecek potansiyele sahip bir dernek. Genç MİAD ve kadın kolları büyük hizmetler yapıyor. Konukevimizde MİAD'ın yıldız çalışmalarından birisidir. Mehmet Şahin Nalbant'ta çok güzel bir konukevi yapıyor. Çünkü var olan konukevimiz artık yetmiyordu" ifadelerini kullandı.

İnönü Üniversitesinin hastanesiyle zirvede olduğunun altını çizen Rektör Kızılay, "İstanbul’daki hastanelerle başa baş yürüyor. Karaciğer naklinde dünyada söz sahibi bir hastaneyiz. Kök hücre ve kemik iliği naklinde Türkiye'deki üniversite hastaneleri içerisinde üçüncü sıradayız. Onkoloji hastanesinin yapımına başladık. Hedefimiz onkolojide de merkez haline gelmek. Bu merkez hem Malatya'ya hem de Türkiye'ye katkı sağlayacak" şeklinde konuştu.

Rektör Kızılay, İnönü Üniversitesinin merkez kampüste yer alan ve ihtiyacı karşılayamayan camisinin yerine yeni bir caminin yapımına başladıklarını ifade ederek, bu konuda hem Malatyalı hayırseverlerden hem de MİAD'dan destek beklediklerini söyledi.

Ziyarette Kızılay Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın da yer aldı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Üniversiteye bilim ve teknoloji alanında katkı isteyeceğine, iş adamlarından üniversiteye cami yapımında katkı istiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    En iyi üniversite sıralamasında kaçıncı sıradasınız? Fırat 23. sırada İnönü 29. sırada. Yıllardır karaciğer nakliye övünüp duruyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • kombi servisi (6 yıl önce)
    Daha nice başarılara!
    0
    0
    Yanıtla