SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversite- İtalya Mutabakatı

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi ile İtalya'nın Area Science Park şirketi arasında mutabakat sözleşmesi imzalandığı bildirildi.

Üniversite Rektörlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"İçerisinde birçok uluslararası araştırma merkezi ve firma bulunduran Avrupa’nın en büyük teknoparklarından biri olan ve İtalyanın Trieste şehrinde bulunan Area Science Parkın Stratejik Planlama Direktörü Dr. Gabriele Gatti ve ABİGEM Koordinatörü Enrico Ottolini Üniversitemizi ziyaret ettiler.

Dr. Gabriele Gatti ve ABİGEM Koordinatörü Enrico Ottolini, Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik’i makamında ziyaret ederek Area Science Park ile Üniversitemiz ve Malatya Teknokent ile yapılacak işbirliğinin çerçevesi hakkında uzun ve kapsamlı bir görüşme yaptılar.

Yapılan görüşmede Dr. Gatti; Area Science Parkın amacının teknoloji transferi ve eğitimi ile ilgili stratejik ve operasyonel faaliyetlerin organizasyonu, ulusal ve uluslararası seviyede ortaklıkların ve işbirliği ağlarının kurulması ve bölgesel araştırma kuruluşlarının koordinasyonunu yapmak olduğunu ifade etti.

ABİGEM Koordinatörü Enrici Ottolini; hedeflerinin Area Science Park ile yeni kurulan Malatya Teknokent ve İnönü Üniversitesi arasında işbirliği imkânlarının araştırılmasını ve tespit edilecek alanlarda birlikte çalışmayı sağlamak olduğunu belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik ise Area Science Park ile Üniversitemiz ve Malatya Teknokent arasında işbirliği olanaklarının araştırıldığını, Area Teknoparkının sahip olduğu tecrübelerden yararlanmak istediklerini ve bu anlamda kendileri ile bir mutabakat belgesi imzalayacaklarını belirtti.

Yapılacak işbirliğinin kapsamını ve detaylarını konuşmak üzere üniversitemizden iki öğretim üyesinin geçen ay(Ekim) Trieste’de incelemelerde bulunduklarını anlatan Prof. Dr. Çelik, şimdi ise Dr. Gatti’yi üniversitemizde ağırladıklarını ifade etti.

Daha sonra Dr. Gatti, Üniversitemiz Bilimsel Ve Teknoljik Araştırmalar Merkezi, Akaryakıt/Petrol Analizleri Laboratuar ile Turgut Özal Tıp Merkezini de ziyaret etti.

Yapılan görüşmelerden sonra Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Area Science Park ile Üniversitemiz arasında hazırlanan Mutabakat Belgesini imzaladı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız