SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Üniversite Kişilerin Malı Değil..''

A- A+ PAYLAŞ

Eski milletvekili ve bakanlardan Ahmet Karaaslan (fotoğrafta ortadaki), İnönü Üniversitesi'nin kadro sorunu konusunda değerlendirmeler yaptı ve "Üniversite bu kentin mali, kişilerin değil.." diye konuştu. Yurt içi ve yurt dışındaki Malatyalı 250'ye yakın sivil toplum örgütünü bir araya toplamak için oluşturulan üst birliğin geçici başkanlığını da yapan Karaaslan, üniversiteyle ilgili konuların da gündemlerinde olduğunu bildirdi.

İnönü Üniversitesi'nin kuruluş döneminde Adalet Partisi (AP) Malatya Milletvekili olarak katkı sağlayan ve bu nedenle geçtiğimiz günlerde düzenlenen kuruluş töreninde teşekkür şilti verilen, eski İmar ve İskan Bakanlarından Ahmet Karaaslan, Altın Kayısı Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, kuruluş dönemindeki olayları anlattı ve daha sonra üniversite odağında gündeme getirilen konulara değindi.

Karaaslan, "Kentimize üniversite kurulmasının gündeme geldiği 1970’li yılların başlarında görev yapan bizler her türlü zorluk ve engellerle karşılaşmamıza rağmen tek vücut hareket ederek ilimize bir üniversite kurulmasını sağladık. O günlerin iktidarı ve muhalefeti ile el ele vererek her türlü siyasi ve ideolojik kaygıdan uzak sadece ve sadece ilimizin sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmasına önemli katkıları sağlayacak olan üniversitenin kuruluşunu gerçekleştirdik." dedi ve şöyle devam etti:

"Son günlerde Malatya ve İstanbul’daki Malatyalıların gündemini meşgul eden çok yanlış bir durum var, kadro konusunda. Üç gündür gerek üniversite de gerekse kentte dolaşıyorum, önemli gelişmeler ve ilerlemeler olmuş. Bu gelişmelere üniversitemizin katkıları yadsınamaz. 18 bin öğrencinin okuduğu bir üniversite de anarşi yok, terör yok, gasp yok herkes huzurlu, öğrencilerin ilimize ekonomik katkısı yılda asgari 100 milyon dolar. Eee böyle bir kurumunu yöneticileri benim gibi düşünmüyor mantığı ile üniversiteye sırt çevirmek çok yanlış, çünkü üniversite bir kentin malıdır, kişilerin malı değildir. Kişiler fanidir ve gelip geçicidir. Üniversite kentin sosyal-ekonomik ve kültürel anlamında gelişmesine çok çok yararlar sağlıyor.”

Karaaslan“Türkiye'nin ve dünyanın her yerindeki Malatyalı sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu üst birliğin geçici başkanlığını yürütüyorsunuz. Bu konu da bir baskı grubu oluşturmak için bir projeniz var mı?" sorusuna “ İstanbul’da olduğu gibi Türkiye’nin her tarafında kurulu bulunan 250’ye yakın dernek, birlik, vakıf gibi sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir üst birlik oluşturma çabamız bildiğiniz gibi 2 yıldır devam ediyor ve son aşamaya geldi. Biliyorsunuz, eskiden sadece siyasi partiler vardı, ama şimdi sivil toplum örgütleri büyük bir güç oluşturma aşamasında.

Biz de Malatyalı sivil toplum örgütleri olarak önümüzdeki günlerde bu konuda bir çalışma planlıyoruz ve en kısa zamanda kamuoyuna açıklama yapacağız” yanıtını verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız