SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversite Öğrenci Kurultayı Malatya'da Toplandı

A- A+ PAYLAŞ

Üniversitelerin öğrenci konsey başkanları, geçtiğimiz hafta tutuklanan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın için etik kurallara uyulmadığını savundu.

Türkiye Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Kurultayı, üniversitelerin öğrenci konsey başkanlarının katılımı ile Malatya'da yapıldı. İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya Türkiye genelindeki 75 üniversitenin öğrenci konsey başkanları katıldı. Öğrenci konsey başkanları toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Toplantı hakkında bilgiler veren İnönü Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı ve Türkiye Öğrenci Konseyleri Üst Kurul Eş Başkanı Metin Kılıç, "Öğrenci konseyleri 24 Ekim 1996 tarihinden beri Yüksek Öğretim Kurumu tarafından kabul edilen resmi bir kurumdur. Bu yıl ilk defa öğrenci konseyleri olağan genel kurulunu gerçekleştiriyoruz. Toplantıya 75 üniversitenin öğrenci konsey temsilcisi katıldı" dedi.

Toplantı hakkında bilgi veren Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı ve Türkiye Öğrenci Konseyleri Üst Kurul Eş Başkanı Sinan Kartal ise, "Malatya İnönü Üniversitesi'nin ev sahipliğinde 2 günlük bir toplantı yapıyoruz. Başlıca amacımız yeni çıkan yönetmeliği yeni konsey başkanlarına anlatmaktır. Yeni gelen yetkilerin tam anlamı ile sindirilmesini hedefliyoruz. Burada en önemli sonuç ise ilk genel kurulumuzun aralık ayında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde yapılmasına karar verilmesidir" diye konuştu.

İnönü Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı ve Türkiye Öğrenci Konseyleri Üst Kurul Eş Başkanı Metin Kılıç, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Yücel'in tutuklanması ile ilgili olarak ise, "Biz arkadaşlarımızla da bugünkü yaptığımız toplantıda bunu görüştük. Üniversite rektörünün bu şekilde içeri alınması hiç hoş değil. Etik yapıya aykırıdır. Üniversiteler kesinlikle siyasete alet edilemez" şeklinde konuştu.

Gazi Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı ve Türkiye Öğrenci Konseyleri Üst Kurul Üyesi Volkan Yılmaz da Van'daki rektör olayı ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Bir üniversite rektörü, üniversiteyi, dolayısıyla bilimi temsil ediyor. Bir üniversite rektörünün eline kelepçe vurularak, basının önünde bütün Türkiye'ye bu şekilde gösterilmesi son derece yanlıştır. Etik kurallara uymuyor. Hoş bir görüntü olmadı. Bu konu yargıya intikal etmiştir, yargıya intikal eden bu konu hakkında yorum yapılmaz".

Kırıkkale Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Ömür Fatih ise konuyla ilgili olarak, "Toplantının gayet verimli geçtiğini düşünüyorum. Bir üniversite rektörü, üniversite içinde en fazla saygı duyulan kişidir. Etik kurallarına uyulmamıştır. Olay yargıya intikal etmiştir, Türk yargısı neticeyi koyacaktır" şeklinde konuştu.

Muğla Üniversite Öğrenci Konsey Başkanı Ökkeş Gün de, "Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü'nün kamuoyuna teşhir edilerek tutuklanması ve yargıya intikal etmiş bir olay sonuca ulaşmadan suçlu gibi gösterilmesi etik yapıya aykırıdır. Bu olay siyasete alet edilmiştir, öğrenciler olarak bundan rahatsızız" ifadelerini kullandı.

Elazığ Fırat Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Davut Bakır ise konuyla ilgili değerlendirmesinde, bu olayın üniversite öğrencilerini etkileyip etkilemeyeceği konusu üzerinde durduklarını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız