SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Üniversite- OSB Raylı Olmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Kapıkaya Barajı'nın yapılmasıyla birlikte, evlerinden ayrılmak zorunda kalanlar için yapılacak evlerin bir bölümü tamamlandı.

2010 yılının Haziran ayında inşaatına başlanılan 41 evden 18'inin tamamlandığı, kalanların ise inşaatının devam ettiği öğrenildi.

Merkeze bağlı Merdivenler Köyüne, beraberinde belediye meclis üyesi Sıddık Özdemir ve Mehmet Çınar, AKP il yönetim kurulu üyesi İdris Boztaş ve merkez ilçe başkan yardımcısı Gazi Ergün'le birlikte giden AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, burada yapılacak olan evleri inceledi.

İnşaat alanında yaptığı incelemelerden sonra konuşan Milletvekili Öz, "Burasının temeli geçtiğimiz haziran ayında atıldı. 41 evin 18'i tamamlandı. Diğerleri de önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Bu bölgeye sosyal donatı kapsamında bir camimiz yapılıyor. Okulumuz yapılacak. Köylülerimiz bu yıl evlerine yerleşmiş olacaklar"dedi.

MOTAŞ ZİYARETİ..

Malatya Belediyesi Otobüs Taşıma A.Ş'yi (MOTAŞ) ziyaret eden AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Organize Sanayi Bölgesi'nden İnönü Üniversitesi kampüsüne kadar devam etmesi düşünülen raylı sistem uygulamasına geçilmesi gerektiğini söyledi.

MOTAŞ'ın ileride para kazanamayacağını belirten milletvekili Öz, MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Milletvekili Öz , "MOTAŞ'ın para kazandığını duyunca mutlu oldum. Ancak, önümüzdeki günlerde MOTAŞ para kazanamayacak. Çünkü, Malatya büyükşehir olunca, büyükşehir interlant alanında kalan belde ve köylerin toplu taşıması ile kendisi ilgilenecek. Zaten belediyenin asli görevi para kazanmak değil, halkın toplu taşıma sorununu çözmektir" ifadelerini kullandı.

Malatya Belediyesi'nin yeni otobüsler almasıyla otobüslerin ortalama yaşının 9' a düştüğünü belirten Öz, yeni alınan otobüslerin alçak tabanlı olup engellilere de hizmet ettiğini kaydetti. Öz, "Ahmet Çakır bey belediye başkanı olduğunda ilk söylediğim şeylerden biri, yakın belediyelere de toplu taşıma hizmeti vermesi önerisi idi. Çünkü, aynı güzergahta belediyelere ait araçlar arka arkaya gidiyor, hem çevre kirlilği yapıyor, hem israf oluyor. Birkaç belediye ile anlaşma yapılıp, Malatya Belediyesi yakın belediyelere de toplu taşıma hizmeti veriyor"dedi.

Milletvekili Öz, "Kuzey çevre yolunun devreye girmesi ile raylı hizmetin de hizmete sunulacağını ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız