SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üniversite- Şehir Mesafesi Kısalmalı"

0
Güncellendi - 2016-03-16 17:28:05
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, mezun olduğu İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde üniversiteli gençlerle bir araya geldi.

Yeni Türkiye'de gençlerin geri planda değil baş aktörlerden birisi olması gerektiğinin altını çizen Polat, "Ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasında eğitimli ve üreten beyinler büyük rol oynayacaktır" dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tikici’yi ziyaret etti. Başkan Polat daha sonra Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Recep Karabulut ve Öğretim üyeleriyle İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Naim Akman salonunda öğrencilerle bir araya gelerek beyin fırtınası yaptı.

Dekan Yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği söyleşide Ankara'da 37 vatandaşımızın hayatını kaybettiği terör saldırısını kınayan Başkan Polat, "Terör saldırılarında şehit olan asker, polis ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizi direk hedef alan terör saldırıları bu milletin hep birlikte bir arada yaşama inancını asla sarsmayacaktır. Biz büyük bir ülkeyiz, geçmişimiz belli, geçmişte de bu tip zorlukları hep birlikte göğüsledik, bugünde aynı ruh ve kararlılıkla bu terör belasının üstesinden geleceğiz. Gençlerimizin toplumsal olaylara duyarlı, ülkesini, milletini, bayrağını ve vatanını seven bir anlayışta hareket etmesi işbirlikçi, fitne tezgâhçıları ve terörü maşa olarak kullanan hainlerin planlarının gerçeğe dönüşmesine engel olacaktır. Türkiye üzerinden oynanan oyunları hep birlikte bertaraf etmek için toplumsal olaylara duyarlı ve değerlerimize topyekûn sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.

POLAT, "DOĞRU ANALİZ VE GERÇEKÇİ HEDEFLERLE GELECEĞİNİZİ AYDINLATABİLİRSİNİZ"

Kendisinin de bir dönem eğitim gördüğü ve mezun olduğu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde gençlerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Polat, "Bilinçli ve vizyon sahibi gençlerle bir arada olmak ve sohbet etmek güzel. Eğitimli, bilgi dolu, okuyan ve sorgulayan bir gençlik Yeni Türkiye'nin dünyada söz sahibi olmasında büyük rol oynayacaktır. Mezun olduktan sonra hayatınıza en doğru şekilde yön verecek bir rota çizeceksiniz, kiminiz öğretmen kiminizde ticarete atılarak bu ülkeye hizmet edeceksiniz. Hangi işi yaparsanız yapın en iyisini ve en güzelini yapmaya gayret gösterin. Attığınız adımlar ve aldığınız kararlar sadece sizi değil, bu topraklarda yaşayan tüm insanlığın kaderini etkileyecektir. Okul dışında çeşitli vasıflar edinmeniz lazım, farklı dillerin yanı sıra bilgisayarı uzmanlık derecesinde öğrenebilirsiniz. Öncelikle kendi yeteneklerinizi keşfedip, doğru bir analize ihtiyacınız olacak. İnsanın kendine yaptığı yatırım en büyük yatırımdır. İnandığınız davaya ulaşmak ve faydalı olmak için çok çalışın. Kendinize hedeflerinizi belirleyin ve bu hedeflerinize ulaşmak için de doğru bir analiz ve gerçekçi hedefleri içinde barındıran riskler almak durumunda kalacaksınız. Risk ne kadar doğru ve gerçekçi olursa başarının tadı da o kadar büyük olur. Yetenekleriniz ve kapasitenize göre bir gelecek inşa ederseniz istediğiniz hayatı yaşarsınız.  Gayret ve mücadele ederek, müteşebbis ruhumuzu sürekli diri ve canlı tutmamız lazım. Özellikle iktisatçıların müteşebbis ruha daha fazla sahip olması gerekir" dedi.

"SIKINTILAR NE KADAR BÜYÜKSE, GELECEKTE O KADAR PARLAK VE BÜYÜKTÜR"

Gençlere eğitim ve iş hayatında özgüven sahibi olmaları gerektiği konusunda öğüt veren Başkan Polat, Arap kökenli bir öğrencinin "Hayatınızda ne tür zorluklarla karşılaştınız?" sorusuna; "1988 yılında henüz 18 yaşında iken Suriye'ye gittim, o dönem dünyada farklı bir atmosfer olduğu için sıkıntılar yaşadım. Herkes batıya giderken ben ters istikamete doğru yola çıkmıştım. Ters gittiğiniz zaman zorlukları da yaşıyorsunuz doğal olarak. Hayatımın her evresinde ne yaptıysam inanarak yaptım, inanmadığım hiç bir şeyi yapmadım. Sizlerde kendinize bir hedef belirleyen, bu hedef birilerine ters gelebilir, ama doğrularınızın peşinden cesaretle ve sabırla gidin.  Türkiye'ye döndüm ticarete atıldım ardından 28 Şubat sürecinin zorluklarını ve sıkıntılarını derinden yaşadım, hayatım hep mücadele içinde geçti. Birçok zorlukları yaşadıktan sonra Allah bize Belediye Başkanlığını nasip etti. Yaşadığınız zorluklar gözünüzü korkutmasın, sıkıntımız ne kadar büyükse geleceğimiz o kadar parlak ve büyüktür. Bize ne kadar ayak oyunları yapılıyorsa, düşman ne kadar saldırıyorsa bilin ki biz o kadar güçlüyüz. Ama sonunda kazanan biz olacağız, hepsini yeneceğiz" dedi.

POLAT, “ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMLİ DÖNEM”

Yurtdışı eğitim hayatından sonra Türkiye'ye dönerek İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine girdiğini hatırlatan Başkan Polat, "Okumaya ve sürekli kendimi geliştirmeye büyük önem verdim. Suriye ve Mısır’da eğitimimi tamamlayarak, döndükten sonra ticaretle uğraşırken bir arkadaşımın tavsiyesi ve yönlendirmesiyle şu anda sizin okuduğunuz bölüme girdim. Severek ve ilgi duyarak bu bölümü bitirdim, çok güzel anılarım oldu. İktisatta okumak benim sonraki iş hayatıma büyük katkıları oldu. Özellikle ortaklaşa şirketler kurma dönemlerimizde burada aldığım analiz ve risk yönetimlerinden yararlandım. Bol bol okuyarak, medeni cesaretimizi ve kendimize güvenimizi artırarak, bir ideal belirleyerek, başarılı olmak için çok çalışmalı ve ülkemizi daha ileri noktalara götürmek için çaba harcamalıyız. Üniversite çağları gençlerin kendilerini her anlamda geliştirebilecekleri, dünyaya açılan pencerelerine yeni pencereler ekleyebilecekleri, dünya insanı olma yolunda adımlar atabilecekleri çok önemli bir dönemdir" dedi.

“BİZİM TOPLUM YAPIMIZ DEĞERLER ÜZERİNE KURULMUŞTUR”

Dünyanın çok karanlık bir dönemden geçtiğine vurgu yapan Başkan Polat, "Dünyanın dört bir tarafına adalet ve özgürlük götüren bir neslin torunlarıyız. Asla sömürgeci bir ülke olmadık. Osmanlı İmparatorluğu feth ettiği yerleri oranın insanıyla "ortak akıl" çerçevesinde yönetmiştir. Dünya şu anda kapitalizmin baskısı altındadır, değerler bitmiş, tükenmiş. Para kazanma hırsı ülkeleri ve insanların gözünü köreltmiş durumda. Çok sayıda ülkeyi parayla satın alacak düzeye ulaşan şirketler dünya pazarında güç gösterisi yapıyor. Bu zenginliği spekülasyon ve manipülasyonla elde ettiler. Bizim toplum yapımız değerler üzerine kurulmuştur. Bu değerlerimizi savunmamız ve sahip çıkmamız lazım. Bu değerlerin gücüyle tekrardan ayağa kalkarak, geçmişte olduğu gibi yine bilgi ve hikmetin ışığında dünyanın dört bir tarafına adalet ve özgürlük götüreceğiz. Millet olarak bunu başaracağız" dedi.

“ÜNİVERSİTE İLE ŞEHİR ARASINDAKİ MESAFENIN KISALMASI LAZIM"

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine teşekkürlerini sunan Başkan Polat, “Üniversite ile şehir arasındaki mesafenin kısa olması gerekir. Bu mesafe uzak olursa şehrin akademiden istifadesi azalır. Üniversitemizdeki çok değerli bilim adamlarımızın ve hocalarımızın ilimleri ve bilgileriyle, bu şehre daha fazla hizmet etmeleri gerekiyor.  Yeşilyurt Belediyesi olarak hem ilçemiz, hem de şehrimizin gelişime katkı sunmak adına üniversiteden sürekli istifade ediyoruz. İki yıllık görev süremizde iyi diyaloglar kurduk, bundan sonra bu ilişkilerin daha kuvvetli hale gelmesini sağlayacağız. Hocalarımıza da duyarlı yaklaşımları ve bizlerle bilgilerini paylaştıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

Bülten

aa1

aa2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Tosun (8 yıl önce)
    Bu başkan biz iş için gittiğimizde bizi güvenlikle dışarı çıkaran bir hafta sonra torpillileri belediyeye alan başkan.hakkımı helal etmiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdem (8 yıl önce)
    ŞEHRİ YEŞİLYURTA GÖTÜRÜYORSUNUZ BİRDE BATTALGAZİYE ÜNİVERSİTEYİDE ÇOK GÖRÜN VEDE ONUDA GÖTÜRMEYE ÇALIŞIN.BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIYLA BİRLİKTE YEŞİLYURTA HİZMETLER YAPIYOSUNUZ.PEKİ BATTALGAZİYE NEDEN HİZMET GELMİYO.BATTALGAZİ YOLU MAHALLE YOLUNDAN DAHA KÖTÜ DURUMDA BURAYI BÜKŞEHİR BEL.BAŞKANI GÖRMÜYOMU.O KANAL PROJESİNI BATTALGAZİYE YAPMAK DAHA DOĞRU DEĞİL MİYDİ. NEDEN BIZLER BATTALGAZİDE YAŞAYAN İNSANLAR BU KONULARDA GERİ DURUMDA.NEDEN MUHTARLAR,SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI DİNLENMİYO ANLAMIŞ DEĞİLİZ...
    0
    0
    Yanıtla
  • doğru söze ne denir. erdem doğru söylemiş. madem yenilik istiyorsun planlamayı farklı yere kaydırki şehrin cevresi güzelleşsin. battalgazi hala köyden farksız. para cok ama yönetebilicek bilgi ve tecrübeye sahip kimse yok...
    0
    0
    Yanıtla