SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üniversite Şehri Yapacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:48:06
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Fikret Şinasi Kazancıoğlu, Malatya’yı üniversite şehri yapmak için girişimlerinin olacağını söyledi.

Malatya’nın ihtiyaçlarını Malatyalılarla birlikte tespit ettiklerini kaydeden Kazancıoğlu, “Ben bizden biriyim. Neler yapılması gerektiğini çok iyi biliyorum” dedi. 

“VARDAN VAR ETMEK BİZİM İŞİMİZ OLACAK”

Kazancıoğlu, vardan var edeceklerini kaydederek, “Yöneticilerin işi vardan var etmektir. Ama Malatya’da yıllardır vardan yok ediliyor. Bir takım değerler yaşatılmadan son bulmaktadır. Mevcut donanımlı arkadaşlarımızdan da maalesef faydalanılmıyor” dedi.

İnönü Üniversitesi’nde 30 bin öğrencinin eğitim gördüğünü kaydeden Kazancıoğlu, üniversite öğrencilerinden sosyal anlamda faydalanılmadığını söyledi.

Kazancıoğlu, üniversite öğrencilerini şehirle buluşturacaklarını belirterek, “Malatya üniversite şehri olacak” dedi. 

“ÖZEL ÜNİVERSİTELERE GEREKLİ ALTYAPI KOLAYLIĞINI SAĞLAYACAĞIZ”

Bazı illerde üniversite ile şehrin her anlamıyla iç içe olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Fikret Şinasi Kazancıoğlu, “Üniversite ile şehir birbirine katma değer sağlamıştır. Malatya’da da 30 bin üniversite öğrencimizi şehrin kültürünün, eğitiminin farklılaşmasında katkı sağlamalarını amaçlıyoruz. Lise çağındaki öğrencilerimize model olacaklar. Bununla ilgili projelerimiz var” diye konuştu.

Kazancıoğlu, Malatya’nın özel üniversite anlamında cazibe merkezi haline dönüştürülebileceğine dikkat çekerek, eğitim kurumları ve özel sektörle görüşerek, Malatya’yı üniversite şehri yapmak istediklerini belirtti. 

Malatya’da özel üniversitelere gerekli altyapı kolaylığını sağlayacaklarını ifade eden Kazancıoğlu, Malatya’nın Doğu Anadolu’da büyük bir eğitim merkezi olması için çalışacaklarını söyledi. 

“ÖZEL ÜNİVERSİTELERİN HASTANELERİ DE OLSUN”

Kazancıoğlu, özel üniversitelerin bünyesinde hastanelerin kurulması için çalışmalar yapacaklarını belirterek, “Malatya’da bir tane özel üniversite açtırabilirsek, diğer özel üniversitelerde sıraya girecektir. Ben istiyorum ki, hem özel üniversiteler kurulsun hem de bu üniversitelerin hastaneleri olsun. Yani bölgeye cevap verebilecek hastanelerde kurulsun. Malatya’da şuanda Turgut Özal Tıp Merzezi ile Malatya Devlet Hastanemiz var. Hasta yatak sayımız çok düştü. Bu anlamda Malatyalılar sıkıntı yaşıyor. Bu anlamda da önemli olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız