SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversite- Şoför Okulu Hattı

A- A+ PAYLAŞ

Belediyenin şehiriçi toplu taşımacılık şirketi, otobüs filosunun takviyesinin ardından yeni yapılan hat düzenlemeleriyle ilgili bilgi verdi.

MOTAŞ Şirketi tarafından yapılan açıklama şöyle:

"2006 - 2007 yıllarında Otobüs filosuna kendi öz kaynakları ile Çevreye duyarlı (Euro 2 standartlarına sahip) yeşil motorlu 20 otobüs ekleyerek filosunu yenileyen şirketimiz bu arada yeni hatlar açma, eski hatları yeniden düzenleme ve saatlerini ayarlama çalışmalarını da sürdürmektedir.

Bu çalışmalar çerçevesinde;

• Merkezdeki trafik yoğunluğunun ve hava kirliliğinin azaltılması için çevre yoluna 2006 ARALIK ayında Şoför Okulu – Çevre Yolu - Çöşnük Kavşağı hattı açılmıştı. Çevre yolundaki hat sayısı artırılarak Şoför Okulu – Üniversite ve Turgut Özal Tıp Merkezi olmak üzere çevre yolu güzergahından 30 dakika aralıklarla sabah 06:00’dan akşam saat 19:15’e kadar karşılıklı olarak iki otobüs sefer yapacaklardır. Şoför Okulundan Üniversiteye tek bir bilet kullanarak gidilebilecek olup, uygulama 23.04.2007 tarihinden itibaren başlayacaktır. Böylece Çevre Yolunda çalışan otobüs sayısı 2 tanesi Üniversite, 3 tanesi Şoför Okulu – Çöşnük kavşağı olmak üzere 5’e çıkmıştır.

• Çilesiz – Tecde hattı faaliyete geçmiş olup saat başlarına 5 kala Merkez Çilesiz durağından hareket etmektedir.

Öte yandan, 2006 yılında elektronik ortamda bilet toplayan AK – BİL (Akıllı Bilet) sistemine geçilmiş, yıl sonu hedefi olarak belirlediğimiz 25.000 adet Ak Bil satışı rakamına ulaşılmıştır. 2007 yılının ilk üç ayında bu rakam artarak devam etmiştir. Halkımız AKBİL’i ekonomik oluşu ve kolaylık sağlaması bakımından benimsemiştir. Otobüslerde AKBİL kullanılması bizler içinde birer yol gösterici olarak önem taşımaktadır.Örneğin; o hatta ki yolcu yoğunluğu, yoğunluk saatleri vs. Üniversite hattı bu anlamda kullanıcı yüzdesi yüzde 96 seviyesine çıkmıştır. Tüm Akbil kullanıcılarına teşekkür ederiz.

Çağdaş dünya standartlarına uygun kaliteli bir ulaşım hizmeti için çalışmalarımız, sizlerin destekleriyle devam edecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız